Salut culpa al “col·lapse de la pandèmia” els retards en el pagament de les visites telemàtiques

Benazet admet els endarreriments, però assegura que s’ha donat l’ordre per transferir els diners de les factures de març a maig i que es treballa ja en les de juny

Benazet es posa la mascareta un cop acabada la roda de premsa.
Benazet es posa la mascareta un cop acabada la roda de premsa. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern ha admès que alguns metges estan cobrant amb retard, en algun cas considerable, les visites telemàtiques que van fer durant les setmanes de confinament a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat, però, que ja s’han donat ordre de pagament de les factures pendents entre març i maig i que ja s’està preparant les del juny. Davant les queixes expressades des del col·legi que representa els facultatius, ha atribuït la situació al “col·lapse provocat per la pandèmia”.

Des del col·legi de metges s’ha expressat el malestar per aquests retards que l’executiu reconeix. Benazet ha assegurat que, de fet, hi estan a sobre per intentar reconduir la situació. “Vaig parlar amb la CASS a inicis de la setmana passada”, ha indicat Jover, que ha atribuït els endarreriments al “col·lapse produït per la pandèmia” que, ha remarcat, “ha bloquejat proves PCR, els metges i la mateixa administració”.

El Govern amplia el termini perquè es continuïn fent aquestes visites no presencials fins al 30 de setembre

Sobre aquest punt, ha volgut posar en relleu que “la demanda de visites telemàtiques va ser enorme”, especialment, ha indicat, arran dels primers resultats del cribratge poblacional. A poc a poc, assegura, la situació s’està reconduint. “El divendres ja es va donar l’ordre de pagament dels retards, des del març fins al maig. I ja s’està preparant tot el que fa referència al juny”, ha apuntat el ministre de Salut.

Justament, el consell de ministres ha aprovat una ampliació de la possibilitat que els facultatius, tant de capçalera com especialistes, puguin seguir fent aquestes visites no presencials. Inicialment, acabava la setmana vinent, però s’allargarà fins al 30 de setembre. De fet, Benazet ha apuntat que “han vingut per quedar-se amb nosaltres”

A banda, s’ha modificat el reglament d’accés als professionals estrangers, ampliant la seva durada. Així, s’estipula que cada derivació tindrà una validesa d’un any i un màxim de dotze visites. Es defensa que, d’aquesta forma, s’evita un excés de burocràcia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending