Salut confia recuperar tot el retard amb les TMA al llarg del cap de setmana

Benazet indica que, ara mateix, queden pendents de resultats 988 proves i s’espera que ja diumenge, a tot a tardar, els resultats es comuniquin entre 12 i 24 hores després d’agafar la mostra

El ministre Benazet, abans de la roda de premsa.
El ministre Benazet, abans de la roda de premsa. P.C.

Salut confia que aquest mateix cap de setmana s’hagi recuperat el considerable retard que es va acumular a l’hora de donar els resultats de les TMA a causa de l’avaria ‘una de les dues màquines encarregades d’analitzar les mostres. Es confia que, a tot tardar, diumenge, la notificació ja es podrà enviar en un termini d’entre 12 i 24 hores des de la realització del test. Ara, tot just quedarien unes mil per entregar.

La pana de l’aparell va suposar un important maldecap per a la gestió de la pandèmia. El retard a l’hora de comunicar els resultats va arribar a superar de llarg els tres dies. De fet, des de Salut es va reconèixer que la cua de proves pendents va ser de gairebé 4.500.

Un home espera torn a l'entrada del centre on fan les proves TMA.

Relacionat

Fins a 3.000 mostres pendents de passar per les màquines TMA

Un cop dilluns al vespre la màquina es va poder reparar, s’ha intentat recuperar el retard com més aviat millor. A aquest objectiu també ha ajudat el nou protocol, que restringeix la realització de TMA a casos molt concrets. I, segons han anat passant els dies, la situació s’ha pogut reconduir. El ministre, Joan Martínez Benazet, ha explicat que aquest divendres, comptant les fetes ja avui, queden pendent d’analitzar 988 mostres.

“Ens estem recuperant amb rapidesa. No hi ha hagut cap més problema tècnic i ens estan ajudant també els nous protocols”, ha comentat el titular de Salut. Per això, es confia que “si no hi ha cap problema, entre dissabte i diumenge, estarem ja al dia”. Així, els resultats arribaran en un termini d’entre 12 i 24 hores des de la realització de la prova.

Una dona i el seu nadó surten del centre on es fan les proves TMA.

Relacionat

La màquina que es va avariar divendres ja torna a analitzar proves TMA

Benazet ha descartat que s’hagi de buscar una nova màquina TMA. Primer, pel fet que el subministrador “ha garantit que en cas d’avaria que sigui llarga ens poden facilitar de seguida una altra”. I, segon, pel fet que amb les característiques de la variant Òmicron, es considera més adient “amb TMA però amb molt suport dels tests d’antígens”. De fet, ha posat en relleu que “hi ha una dificultat d’estocs amb els reactius” dels primers tipus de proves.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending