La màquina que es va avariar divendres ja torna a analitzar proves TMA

Sense voler donar una data, des del Govern s’espera que en els “pròxims dies” es pugui recuperar el retard acumulat, amb 3.000 mostres pendents d’analitzar, i poder tornar a donar els resultats en un temps d’entre 24 i 48 hores

Una dona i el seu nadó surten del centre on es fan les proves TMA.
Una dona i el seu nadó surten del centre on es fan les proves TMA. EDUARD ROS / ALTAVEU MEDIA

La màquina TMA que es va avariar la setmana passada ja es troba de nou “en ple funcionament”. L’aparell ha pogut ser reparat ja pels tècnics i aquest dimarts ja estava analitzant mostres de les nombroses proves que s’estan fent al país per culpa de la sisena onada del coronavirus. S’espera que “en els pròxims dies” es pugui recuperar el retard, que ha fet que hi hagi fins a 3.000 tests pendents d’avaluar.

Així ho han confirmat a Altaveu fonts del Govern. Com ja havia explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, l’aparell, que va acabar petant definitivament divendres després d’uns dies on havia donat problemes, estava pendent de l’arribada d’una peça de recanvi que s’havia d’enviar des de Bèlgica. Un cop aquesta s’ha tingut, els tècnics han pogut abordar la reparació.

Un home espera torn a l'entrada del centre on fan les proves TMA.

Relacionat

Fins a 3.000 mostres pendents de passar per les màquines TMA

L’operació ha estat relativament senzilla. Al llarg de la tarda i vespre d’ahir es va poder completar i la màquina torna a estar en marxa. Aquest dimarts, juntament amb l’altra disponible, ha començat de nou a analitzar les mostres recollides a l’antiga plaça de braus. A l’aparell, tot s’ha de dir, li espera feina.

I és que, a banda de les que diàriament continuen arribant, cal recuperar les pendents dels darrers dies, que s’han acumulat en gran part per l’avaria de l’aparell. Fins a 3.000, segons va reconèixer la mateixa secretària d’Estat, que va posar en relleu que la capacitat de cadascuna d’elles és absorbir unes 800 proves per jornada.

Un home acudint a fer-se una prova aquest migdia.

Relacionat

Indignació TMA

Les fonts consultades han volgut ser prudents. S’espera que el retard acumulat es pugui recuperar “en els pròxims dies”, però no s’ha volgut donar una data. Llavors, es confia que el temps d’espera per tenir els resultats torni a situar-se entre 24 i 48 hores.

Comentaris (3)

Trending