Salut atribueix en gran part a la soca britànica la forta afectació del coronavirus a les escoles

Tot just dues setmanes després de les vacances de Pasqua, el nombre d’aules on s’ha hagut de confinar tots o algun alumne s’ha disparat de forma important, amb fins a 47 grups afectats

Pati del col·legi Sant Ermengol, un dels centres amb més afectació.
Pati del col·legi Sant Ermengol, un dels centres amb més afectació. Altaveu

Dues setmanes després del retorn a les escoles després de les vacances de Pasqua, un dels focus de preocupació amb relació a la pandèmia se situa al sistema educatiu. En pocs dies, el nombre d’aules amb algun o tots els alumnes confinats s’ha disparat. Encara més aquest divendres. Fins a 47 grups estan afectats pel confinament. Des de Salut s’atribueix part de culpa de la situació a la variant britànica de la malaltia.

El curs es va reprendre ara fa dos dilluns. I amb el pas dels dies, s’han començat a detectar contagis a les aules. La darrera setmana, jornada rere jornada, l’afectació ha anat en augment. Sense anar més lluny, aquest divendres s’han reportat fins a 47 aules en situació de vigilància activa -és a dir, amb algun estudiant o tots aïllats al seu domicili-. Dotze més que dijous.

D’aquestes, 19 tenen tots els alumnes confinats. En les restants 28, la mesura afecta alguns dels estudiants. Dos centres on l’afectació és important, segons ha explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, són el Janer i el Sant Ermengol. També ha indicat que, en molts casos, s’ha optat per un aïllament total, ja que “malgrat que només s’ha detectat un positiu, els nens feien àpats plegats i sense mascareta”. Per tant, s’ha seguit un criteri de prudència.

Mas ha admès que “hi ha un increment important” el qual, ha apuntat, es deu a “molts factors”. Entre ells, però, hi ha un de principal: la soca britànica del coronavirus. “Sabem que té un alt grau d’infectivitat i que els contactes queden ràpidament positivitzats”, ha recordat. Per tant, aquest “seria un factor”. A la vegada, també ha volgut posar en relleu que “fem cribratges diaris des dels vuit anys i això ens ajuda a trobar molts casos”. I, per últim, ha indicat, “el sistema escolar no deixa de ser un reflex de la situació de la ciutadania en general”.

Comentaris

Trending