La renúncia del cap de servei de radiologia com a exemple de la mala gestió hospitalària

Ángel Seara confirma la seva sortida del SAAS incorporant-se en un centre privat del país que, sortosament per als usuaris, també està convencionat per la CASS

Ángel Seara s'incorpora al sector privat.
Ángel Seara s'incorpora al sector privat. ARXIU

Entre el col·lectiu mèdic del país hi ha tristesa i malestar per la sortida del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) del fins fa poc cap de servei de radiologia, el facultatiu Ángel Seara. Els darrers dies s’ha confirmat el que era un secret a veure, que no hi ha cap opció de marxa enrere. De fet, a 30 de juny Seara va deixar l’hospital, però encara hi havia en alguns sectors certes esperances que hi hagués una marxa enrere. No serà possible: s’incorpora a un centre privat del Principat.

Sortosament, indiquen les fonts consultades, Seara continuarà al país i ho farà en un gabinet mèdic, de radiodiagnòstic, que està convencionat per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Per tant, aquells usuaris que ho necessitin, podran continuar gaudint de l’experiència del radiòleg que ha estat gairebé durant dues dècades al SAAS amb cobertura sanitària pública. La sortida de Seara de l’hospital suposarà, almenys d’entrada, una caiguda de l’activitat radiològica al centre hospitalari. Almenys així ho preveuen els facultatius consultats.

Algunes de les reproduccions del Laboratori 3D impulsat pel servei de radiologia.

Relacionat

El SAAS atorga a una de les líders de la revolta el comandament d’un servei de radiologia malmès

Seara reiniciarà la seva activitat professional, al centre privat amb el qual ha arribat a un acord, a partir del 22 d’agost. La sensació de la immensa majoria de professionals mèdics del SAAS és que al radiòleg d’origen sud-americà “se li ha fet el llit davant la inoperància de la direcció de l’hospital, que no sap ni on té el timó del vaixell ni quin rumb ha de portar l’hospital”. Sia com vulgui, Seara és fora i la nova cap de servei és Auxi Peralta, una radiòloga “correcta” que haurà de gestionar un equip poc habituat en realitzar moltes de les pràctiques que fins ara assumia gairebé únicament en primera persona Ángel Seara.

Ángel Seara protagonitzant una sessió clínica per a altres companys del SAAS.

Relacionat

El SAAS surt ara a defensar el cap de radiologia davant la revolució del personal

“Els radiòlegs que queden a l’hospital, alguns incorporats al SAAS des de fa pocs mesos, hauran de fer un intensiu de reciclatge en algunes tècniques que deu fa temps que no realitzen”, d’aquí que es prevegi la caiguda d’activitat a l’hospital. Seara “a banda de ser un gran professional, és una excel·lent persona que no ha estat gens ben tractat per la direcció de l’hospital després de la campanya d’alguns dels altres professionals del servei”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending