El SAAS atorga a una de les líders de la revolta el comandament d’un servei de radiologia malmès

Dels quatre facultatius que van impulsar les crítiques a Ángel Seara que el van dur a plegar, la metgessa Auxi Peralta era la que més temps fa que treballa a l’hospital, on no està clar que es puguin fer les mateixes proves que fins ara

Algunes de les reproduccions del Laboratori 3D impulsat pel servei de radiologia.
Algunes de les reproduccions del Laboratori 3D impulsat pel servei de radiologia. SAAS

El servei de diagnòstic per a la imatge, és a dir, el departament de radiologia de l’hospital, ja té nova cap. De moment, de forma provisional, però tot apunta que o bé canvien molt les coses o bé, si de l’actual direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) depèn, Auxiliadora Peralta acabarà consolidant-se com la responsable del servei. Peralta va ser una dels quatre facultatius que van impulsar tot un seguit de maniobres per mirar d’apartar de la prefectura del servei el radiòleg Ángel Seara.

Tant malament es van posar a Seara algunes de les crítiques que va rebre dels seus companys de professió i tant desgast li va generar la nul·la defensa de la direcció del SAAS, que Seara, que recentment havia estat reconegut per la seva tasca en generar òrgans en 3D, va decidir que no volia treballar més amb aquells respecte dels quals havia perdut la confiança. I davant de l’assetjament laboral que va sentir -i en certa manera d’això l’acusaven els seus col·legues, que els feia treballar massa- va decidir plegar.

Àngel Seara durant una sessió clínica.

Relacionat

Revolta al servei de radiologia de l’hospital

La sortida s’ha concretat fa pocs dies. I, també, l’ascens provisional a cap de servei de Peralta. Dels quatre facultatius que van promoure la revolta interna, aquesta radiòloga, correcta quant a la seva feina, asseguren les fonts, era la que més temps portava a l’hospital del Principat i, segurament, la que menys va fer visible la seva queixa vers Seara. Jugava, segons les fonts consultades al seu moment, justament, a ascendir fins a la prefectura del servei.

“És una més de les que ha fet la direcció assistencial del SAAS, del doctor Prats, amb l’aval, el beneplàcit o la tolerància de Josep Maria Piqué”, asseguren professionals de la casa

El malestar a radiologia va transcendir els primers dies de maig. Ho va avançar l’Altaveu. I menys de 72 hores després que quedés palès el mal ambient que hi havia al servei, i just abans que la immensa majoria dels professionals -és a dir, els tècnics, administratius i personal divers del servei- fessin pública una carta de suport a Seara, el SAAS va fer un comunicat negant que s’hagués despatx al metge i mostrant-li el seu suport en un intent d’evitar la seva marxa.

“És una més de les que ha fet la direcció assistencial del SAAS, del doctor Prats, amb l’aval, el beneplàcit o la tolerància de Josep Maria Piqué”, han assegurat encara aquesta tarda les fonts consultades, que han afirmat que amb la marxa de Piqué i la confirmació que Peralta assumeix galons -i la crítica no és pas a la professional sinó al fet d’haver contribuït al desgast d’un professional de llarga trajectòria i rendiment a l’hospital com Seara- el servei queda en una situació compromesa.

Ángel Seara protagonitzant una sessió clínica per a altres companys del SAAS.

Relacionat

El SAAS surt ara a defensar el cap de radiologia davant la revolució del personal

De fet, la marxa de Seara podria comportar altres moviments. Persones de la seva confiança que també renunciarien a assumir responsabilitats dins de l’equip i, tot plegat, han indicat els consultats, faria perilla la realització d’algunes proves que fins ara es feien sense massa problema a l’hospital. Ara caldrà veure si el centre públic les pot assumir i, en el cas que no sigui així, si hi ha algun centre convencionat per la CASS que pugui realitzar el que la presència de Seara assegurava.

I les mancances a radiologia no serien les úniques a l’hospital. Al servei d’anestesiologia tampoc no estan per tirar coets. Especialment en relació a l’anestèsia del dolor. Sia per qüestions de salut sia per desavinences laborals o decisions personals d’alguns dels professionals que hi ha o hi havia fins ara al departament, també el servei quedaria coix en alguns aspectes. “Sembla que hi ha algú que té interès en carregar-se l’hospital”, han conclòs les fonts consultades.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending