Revolta al servei de radiologia de l’hospital

Quatre metges nouvinguts s’alien per ‘carregar-se’ el cap del departament, un Ángel Seara que feia prop de dues dècades que ocupava el càrrec i que ara es planteja deixar el SAAS

Àngel Seara durant una sessió clínica.
Àngel Seara durant una sessió clínica. saas

Les aigües baixen mogudes, molt, al servei de radiologia de l’hospital. Quatre especialistes relativament nouvinguts s’han aliat fins a aconseguir fer saltar el cap del departament, un Ángel Seara que feia prop de dues dècades que està establert al país i que ocupava el càrrec. El cas està enrarint encara més un ambient ja tens al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i que evidencia, segons molts dels metges de l’hospital, la decadència del centre hospitalari a la que estan portant moltes de les decisions adoptades pel duet Josep Maria Piqué-Marcel Prats.

En el rerefons de la revolta a radiologia hi hauria des de lluites de poder i ganes d’assumir galons fins a favoritismes de faldilles. I tot plegat, segons les fonts consultades, el que està comportant és una rebaixa de la qualitat assistencial i del nivell dels especialistes. Seara està considerat un radiòleg més que correcte, amb un nivell de cooperació amb els altres facultatius de l’hospital, mentre que els promotors de la seva destitució generen més dubtes, entre altres coses perquè un d’ells, el principal impulsor de la carta que ha portat la direcció general del SAAS a fer cessar Seara ni tan sols ha firmat la seva plaça com a radiòleg.

De fet, al servei s’han incorporat recentment tres especialistes, tots vinguda de l’Amèrica Llatina, que serien els que han acabat promovent la carta demanant la destitució de Seara, d’origen veneçolà. Els tres nouvinguts donarien suport a Auxi Peralta, radiòloga que ja porta uns quants anys al servei i que fa temps que ambiciona poder ser la cap del departament segons les fonts consultades. Ara bé, de moment, el lloc que fins ara ostentava Ángel Seara ha quedat vacant i no està clar que sigui Peralta qui l’acabi ocupant.

Els signataris de la carta que ha servit a la direcció general del SAAS per destituir del càrrec el fins ara cap de servei de radiologia acusen Seara de menystenir-los, de maltractar-los professionalment i de no actuar d’acord amb les praxis adequades

Els signataris de la carta que ha servit a la direcció general del SAAS per destituir del càrrec el fins ara cap de servei de radiologia acusen Seara de menystenir-los, de maltractar-los professionalment i de no actuar d’acord amb les praxis adequades. Piqué i Prats intenten conduir l’afer amb la màxima discreció per evitar un nou episodi de desgast com ja va passar en el cas de l’UCI.

Curiosament, una de les recent incorporacions i alhora una de les radiòlogues que han signat la carta en contra de Seara és la parella de Mario Alfaro, el facultatiu a qui el SAAS va situar com a cap d’intensius després de la dimissió d’Antoni Margarit. També una altra parella, en aquest cas la de Seara, seria la taca principal que s’atribuiria a aquest professional de la radiologia, en el sentit que quan va arribar al país l’ara destituït la seva dona també es va acabar incorporant al servei i sempre ha estat relativament protegida.

El malestar és tan notable que tot indica que Ángel Seara acabarà abandonant el SAAS i s’establira pel seu compte o en algun centre mèdic privat del país. En qualsevol cas, la destitució fulminant d’aquest radiòleg està generant un corrent de certa tensió i mala maror entre els professionals del centre hospitalari que gaudeixen d’un cert bagatge i que feia anys que treballaven amb el radiòleg. I consideren que és una mostra de la deixadesa amb què actua l’actual direcció general.

Etiquetes

Comentaris (57)

Trending