Que la psicologia entri a la cartera de serveis públics facilitarà diagnòstics precoços

El Copsia està convençut que els tractaments coberts per la CASS seran realitat “en breu”, ara s’estan acabant de llimar serrells en relació amb les derivacions i les patologies que tindran subvenció pública

Sílvia Palau, Ariadna Alonso i Enoc Pérez, del Copsia, durant la presentació d'una jornada.
Sílvia Palau, Ariadna Alonso i Enoc Pérez, del Copsia, durant la presentació d'una jornada. Toni Solanelles

La presidenta del Col·legi de Psicòlegs (Copsia), Sílvia Palau, està convençuda que el fet que la psicologia accedeixi a la cartera de serveis sanitaris públics facilitarà una atenció “més preventiva” i que hi haurà una part de la ciutadania del país, probablement la més vulnerable, que no haurà d’anar “al límit” per sol·licitar el suport necessari.

Palau s’ha mostrat convençuda que la cartera de serveis que inclourà tractaments psicològics amb cobertura de la CASS “entrarà en funcionament en breu”. Actualment, segons que ha reconegut la presidenta dels psicòlegs, s’està negociant amb l’administració quines patologies quedaran cobertes i com es faran les derivacions. En qualsevol cas es tracta de “garantir una atenció de qualitat” i poder-se centrar molt més en la persona per tal de poder fer un seguiment molt més acurat de les situacions i no haver d’esperar a arribar a extrems com pot passar ara.

La presidenta del Copsia ha fet aquestes manifestacions en el marc de la commemoració del Dia mundial de la salut mental, en què el col·legi professional ha impulsat una jornada sobre la difusió de les addiccions que fonamentalment s’han disparat arran de la pandèmia. I, en aquest sentit, es tracta d’addiccions que no requereixen substàncies com pot ser el tabac o l’alcohol, el consum dels quals també va créixer durant el confinament.

Ben al contrari, són addicions comportamentals. En aquest sentit, Palau ha indicat que “la pandèmia ens ha acostat a un món virtual que té molts beneficis però que també és un risc”. La presidenta del Copsia ha ressaltat que les addicions comportamentals cada vegada es noten, es veuen “en edats més primerenques, a partir dels sis o set anys”. I quan es tracta de “perfils infantils o juvenils” la situació o les conseqüències poden ser “molt més vulnerables”.

Etiquetes

Comentaris

Trending