Els psicòlegs reclamen entrar “amb celeritat” al sistema de salut públic

El Col·legi recorda els efectes de la pandèmia no només sobre el personal sanitari sinó també sobre la població en general i alerten que si no hi ha una atenció immediata hi ha casos que poden derivar en patologies més greus

La imatge que acompanya el fil de Twitter publicat pel Col·legi de Psicòlegs.
La imatge que acompanya el fil de Twitter publicat pel Col·legi de Psicòlegs.

El Col·legi de Psicòlegs insisteix en la necessitat que la cartera de serveis de la CASS inclogui les seves consultes entre els actes mèdics que estan coberts pel sistema de salut públic. Des de l’entitat ho ha tornat a reclamar mitjançant un fil de Twitter. En ell també remarquen que la pandèmia pot haver incrementat la gravetat dels problemes mentals de molts ciutadans ja existents prèviament i haver generat de nous en altres persones.

Així, des de l’entitat defensen com a urgent el fet que “la resposta sanitària a la pandèmia ha de contemplar també el factor mental”. I és que, remarquen, “els malestars psicològics derivats de la Covid-19 ja són visibles i no només entre el personal sanitari sinó també en la població general”.

Així, afirmen que “l’esgotament, la malaltia, la incertesa o el distanciament social requereixen, en molts casos, una intervenció psicològica immediata per no derivar en patologies més greus”. Per això, “apel·lem novament a la responsabilitat de les autoritats per incloure amb la major celeritat possible l’atenció psicològica en el sistema de salut públic”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending