Prudència entre els escolars abans de retirar-se la mascareta a les aules

Tot i tenir el permís dels seus pares, molts dels joves estudiants prefereixen per ara mantenir-se amb la protecció facial a classe

Una classe de l'Escola andorrana de Santa Coloma.
Una classe de l'Escola andorrana de Santa Coloma. ALTAVEU MÈDIA

Tot i que des d’avui mateix els escolars poden prescindir de l’ús de la mascareta a les classes, molts dels estudiants, principalment els dels cursos de secundària, es mantenen amb prudència i amb la protecció facial majoritàriament posada. O dit d’una altra manera, per ara, no s’ha vist una retirada massiva d’aquest element que des de fa un any i mig s’ha incorporat en la vestimenta o els elements de funcionament diari.

Així ho han explicat responsables educatius en les primeres hores de la primera jornada en què la mascareta no és obligatòria. Tot i que els pares hagin autoritzat els seus fills a treure’s la protecció si ho volen, molts d’ells la mantenen posada o, en tot cas, fan una fórmula híbrida. Se la retiren durant una estona i una altra estona, sobretot si poden mantenir una distància mínima, la porten posada. En el cas dels docents, de moment, majoritàriament s’opta per portar-la.

No obstant això, les fonts consultades han indicat que encara és aviat per treure conclusions. I que caldrà veure l’evolució els propers dies. Especialment les setmanes que vénen. Si no hi ha un increment destacat de contagis, és possible que la retirada de la mascareta progressivament vagi en augment. També cal veure com funcionarà el nou protocol d’aïllament, atès que ara si s’és contacte, a partir de sis anys, no cal quedar-se a casa.

Una escolar amb mascareta.

Relacionat

La mascareta deixa de ser obligatòria a l’escola

Es pot continuar acudint a l’aula fent un seguit de proves diagnòstiques diàries. En concret, un test ràpid d’antígens durant cinc dies que es fa al centre escolar mateix i al setè dia, una TMA. Si tot dóna negatiu, no hi ha motiu per haver-se de quedar a classe. Entre els mestres, el test ràpid s’ha de fer al tercer dia de la detecció del positiu d’un contacte i, al setè, cal passar també per la TMA.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending