El preu de venda dels tests ràpids d’antígens a les farmàcies, limitat a un màxim de 8 euros

Les dosis del vaccí administrades superen les 100.000, i hi ha una aula més sota vigilància activa, en aquest cas parcial

Una clienta fent cua per entrar a una de les farmàcies del Pas.
Una clienta fent cua per entrar a una de les farmàcies del Pas.

Després de la reunió setmanal del consell de ministres, el ministeri de Salut ha decidit limitar a 8 euros el preu de venda dels tests ràpids d’antígens a les farmàcies. Al mateix temps, la campanya de vaccinació continua a bon ritme, i ja s’han sobrepassat les 100.000 dosis administrades, mentre aquest dimecres hi ha una classe més sota vigilància.

El Govern ha aprovat aquest dimecres, durant la reunió de consell de ministres i a proposta del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el nou decret que estableix les condicions per a la venda de tests ràpids d’antígens a les farmàcies, segons informa l’executiu en un comunicat. D’aquesta manera, es modifica el mecanisme de control del preu de venda i s’estableix en un preu màxim de vuit euros.

El mes de desembre de l’any passat es va aprovar el reglament que permetia la venda d’aquests tipus de test ràpid a les farmàcies per tal de facilitar-ne l’accés a la població. Ara, transcorreguts diversos mesos, el ministeri de Salut considera que ha esdevingut una eina “molt útil” per facilitar l’autodiagnosi de la Covid-19 i disminuir la transmissió del virus.

Així, el text establia que la compra quedava limitada als residents o treballadors del Principat, i marcava que el benefici màxim per a les farmàcies havia de ser del 30% respecte del preu d’adquisició. Ara, vist que no existeixen problemes  d’aprovisionament d’aquestes proves, el Govern considera que ja no cal limitar la dispensació d’aquest tests a residents i treballadors i s’elimina també la necessitat de registrar cada dispensació.

Les oficines de farmàcia continuen sent l’únic punt de venda autoritzat de tests ràpids d’antígens, que han d’estar degudament homologats amb la marca CE o equivalent i han de presentar una sensibilitat igual o superior al 90% i una especificitat de com a mínim el 97%.

La vacunació, a bon ritme

Des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat més de 100.000 dosis dels vaccins contra el coronavirus SARS-CoV-2. Concretament, el ministeri de Salut informa que s’han administrat un total de 100.896 vacunes, 52.424 de les quals corresponen a primeres dosis, 48.375 segones i 97 terceres.

Així, l’executiu valora “molt positivament” el nivell d’adhesió al pla de la població, que ha permès que actualment un 72,2% de la població vacunable –és a dir, major de 16 anys– ja n’hagi rebut la pauta completa.

Ciutadans esperant per vacunar-se.

Relacionat

A punt de superar-se les 100.000 vacunes administrades

Pel que fa a la resta de xifres referents a la pandèmia, Salut informa que la taxa de reproducció continua estable al voltant d’1 i que, per tant, es manté la mitjana de casos setmanals i la baixa pressió sanitària. En aquest sentit, en les darreres vint-i-quatre hores s’han diagnosticat nou casos nous de coronavirus i es registren un total tres altes més que aquest dimarts. El total de persones que han perdut la vida a causa del Covid-19 és de 130.

Actualment hi ha 47 casos actius (sis més que aquest dimarts) i des del 6 de setembre no hi ha cap ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha dues aules sota vigilància activa, una total i una parcial.

Una de les classes de maternal de l'escola Agora ha quedat confinada.

Relacionat

Una classe de maternal de l’escola Agora, primera aula confinada per culpa del coronavirus

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending