Una classe de maternal de l’escola Agora, primera aula confinada per culpa del coronavirus

L’evolució de la pandèmia continua sent estable, amb tretze nous positius al llarg del cap de setmana i els casos actius mantenint-se per sota de la cinquantena

Una de les classes de maternal de l'escola Agora ha quedat confinada.
Una de les classes de maternal de l'escola Agora ha quedat confinada.

Tercer dia de curs escolar i ja hi ha una aula que s’ha hagut de confinar totalment per culpa del coronavirus. Així ho ha informat Salut en l’actualització de dades epidemiològiques d’aquest dilluns. Malgrat aquesta situació, l’evolució de la pandèmia continua sent relativament positiva, amb 13 contagis nous detectats al llarg del cap de setmana i una petita davallada dels casos actius, que es mantenen, doncs, per sota de la cinquantena i sense que cap d’ells requereixi ingrés hospitalari.

A l’espera que l’avenç del procés de vacunació acabi arribant a més menors, per ara el protocol en cas de detectar positius es manté com el curs passat. Per tant, segons quina sigui la situació, es pot tornar a haver d’aïllar totalment alguna classe. I això és el que ha passat, de moment, amb un dels grups. En concret, un de maternal de l’escola Agora.

Malgrat aquesta situació, i a l’espera que passin encara uns dies per comprovar l’impacte del retorn de vacances i de l’inici de l’activitat als col·legis, la situació epidemiològica continua relativament sota control. Així, al llarg del cap de setmana s’han diagnosticat únicament 13 nous positius, el que suposa una mitjana lleugerament per sobre de les quatre infeccions diàries.

Paral·lelament, també s’han pogut donar altes. 15 en total. Això permet una reducció, lleugera, dels casos actius. Passen de 47 a 45. D’aquests, cap a l’hospital.

El que sí que ha fet un salt els darrers dies és la vacunació. Des del passat dijous, s’han pogut inocular 989 dosis més, fins a un total de 98.947. Bona part d’elles són les 918 que s’han administrat a menors entre dotze i quinze anys, totes elles de la primera tongada del vaccí.

Comentaris

Trending