Els positius del cribratge escolar fan elevar novament els nous contagis per sobre dels 200

Els casos actius tornen a repuntar però el ministre Benazet esgrimeix el descens de la taxa de reproducció (de 0,93 a 0,84) per enviar un missatge optimista: “hem passat a un discret i moderat descens de la corba”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. T. S.

La pandèmia continua tenint una alta incidència a Andorra. Aquest dimecres, Salut ha comunicat que els nous positius detectats des del dimarts han tornat a superar els 200. Tot just 202. El ministre, Joan Martínez Benazet, ha apuntat que, en part, es deu a la confirmació via TMA dels positius detectats en el cribratge escolar. També ha defensat que es constata “un discret i moderat descens de la corba” malgrat que “estem fent moltes proves”.

Els 202 nous contagis detectats en les darreres 24 hores provoca un nou repunt, després de varis dies de petit descens, dels casos actius. Han saltat de 2.117 a 2.194. D’aquests, 32 es troben a l’hospital. És a dir, tres menys que ahir, fet que Benazet ha volgut considerar una dada positiva. Pel que fa a la planta Covid del centre sociosanitari del Cedre es manté sense cap padrí.

En canvi, la pressió a cures intensives ha patit un petit increment. HI ha ingressat un pacient més, en aquest cas sense necessitat de ventilació mecànica, com sí que tenen els 14 restants. El ministre ha volgut remarcar que aquest nou ingrés a l’UCI tampoc estava vacunat.

Per aquest motiu, Benazet ha volgut tornar a insistir en el la necessitat de participar en el procés de vaccinació. El procés ha tornat a agafar embranzida els darrers dies, tant pel que fa a primeres dosis, impulsat per gent que vol ara el fàrmac per poder accedir al certificat Covid, com per les terceres. En aquest darrers sentit, s’està molt a prop de superar les 10.000 persones amb aquesta nova tongada. En el primer cas, hi ha un 82% de la població vacunable (la major de 16 anys) amb al menys una injecció rebuda.

Benazet ha explicat que la taxa de reproducció s’ha tornat a reduir. Així, ha passat del 0,93 a 0,84. Per tant, la pandèmia està desaccelerant. A més, ha apuntat que aquesta dada arriba malgrat el fet que “estem cribrant més”. Per això, ha volgut tornar a llançar un missatge moderadament optimista: “Hem passat a un discret i moderat descens de la corba que, si no hi ha cap ensurt, ens fa pensar en bons auguris”.

Comentaris (3)

Trending