Porta oberta a negociar amb els professionals sanitaris però amb limitacions

El Govern assegura que el nou ministre de Salut està disposat a trobar-se amb els col·legis per avaluar canvis a la cartera de serveis, però avisa que “no podrem acontentar totes les peticions”

Font té una primera patata calenta heretada del seu antecessor: la cartera de serveis.
Font té una primera patata calenta heretada del seu antecessor: la cartera de serveis. SFGA/ C.ESTEVE

Porta oberta, sí, però amb límits. Govern es mostra disposada a escoltar les queixes dels col·lectius de professionals sanitaris després de l’aprovació d’una cartera de serveis “àmpliament necessària”, però també avisa que no es podran atendre totes les demandes. El portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha defensat que hi ha aspectes amb els quals els col·legis es mostren crítics que es podran millorar amb el desenvolupament posterior del document.

El que està clar és que el que fa una setmana es va vendre com un èxit, l’aprovació de la cartera de serveis, s’ha convertit en la primera patata calenta per al nou ministre de Salut, Albert Font. Molts col·lectius professionals sanitaris han rebut el reglament amb indignació, ja que consideren que s’han tingut molt poc en compte les aportacions que s’havien fet, que s’ha aprovat sense que la negociació estigués conclosa i que, a més, suposa retallades en les seves competències. Resultat? Una revolta que s’està organitzant i que podria tenir la seva primera acció visible amb una compareixença pública dels diferents col·legis a final de setmana.

Una cosulta presencial d'un metge.

Relacionat

Acord entre els professionals sanitaris per reclamar canvis en la cartera de serveis

Davant aquesta situació, Govern ha volgut fer un intent de calmar uns ànims que, en segons quin sector, estan molt escalfats. Preguntat per la qüestió, el ministre portaveu, Eric Jover, ha defensat la decisió d’aprovar ja la cartera de serveis sense esperar més temps. “Era un reglament àmpliament necessari. Fa molts anys que se’n parlava i el ministre Benazet ha pogut fer el pas; ara, el ministre Font continuarà amb el seu desenvolupament”, ha comentat.

Un treball que, ha assegurat, ha de servir per modular alguns dels punts amb què els professionals es mostren més crítics. Malgrat això, ha argumentat que “hi ha un punt de compromís entre la necessitat d’una assistència sanitària i un servei públic i les aspiracions dels col·lectius”.

Oficialment, Salut està disposada a reprendre el diàleg. Almenys així ho ha afirmat Jover. “El ministre ja ens ha traslladat que la porta està oberta a rebre’ls per escoltar les seves aspiracions i dificultats”. Això sí, amb una clara advertència: “no sé si podrem acontentar totes les peticions”. En aquest sentit, ha remarcat que “hem de defensar els interessos de servei públic”, tot i que “continuarem treballant per trobar aquest punt d’equilibri”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending