Pfizer assegura que la seva vacuna contra la Covid protegeix un 90%

El fàrmac desenvolupat conjuntament amb l’alemanya BioNTech dona resultats molt positius de la fase 3 i les empreses asseguren que podria començar a distribuir-se a finals d’any

La vacuna de Pfizer donaria resultats molt prometedors.
La vacuna de Pfizer donaria resultats molt prometedors.

La vacuna contra el coronavirus que estan desenvolupament conjuntament les farmacèutiques americana Pfizer i l’alemanya BioNTech garanteix una protecció del 90% davant la malaltia. Almenys així ho ha anunciat l’empresa dels Estats Units aquest dilluns. El fàrmac es troba en la fase 3, amb proves reals sobre 43.000 persones i es calcula que a finals d’any pugui començar a administrar-se.

Així, el director de Pfizer, Albert Bourla, ha anunciat que “la primera sèrie de resultats proporciona proves inicials que té capacitat per prevenir la Covid-19”. La recollida de dades, però, encara es mantindrà durant dues setmanes, però es considera que les conclusions seran, al final, similars. És a dir, una efectivitat molt elevada. Del 90%. Cal recordar que fa mesos els experts ja indicaven que tot just un 60% de protecció seria ja un bon resultat.

Per ara, l’estudi realitzat indica que l’eficàcia de la vacuna és d’un 90% set dies després de rebre la segona dosi. Es tracta d’un fàrmac que requereix una doble dosi i, per tant, la protecció s’assoleix al cap de 28 dies de la inicial.

Si els resultats es confirmen, Pfizer assegura que el medicament podria estar preparat per a la seva distribució a finals d’any. Llavors, avança que hi hauria disponible fins a 50 milions de dosis i, ja durant el 2021, fins a 1.300 milions.

Etiquetes

Comentaris

Trending