Les patronals de l’hostaleria prefereixen el passaport sanitari a d’altres mesures

Els empresaris de la restauració i especialment dels hotels tenen clar que “la qüestió és que puguem treballar i tinguem temporada d’hivern”

Rètol d'un hotel.
Rètol d'un hotel. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ho ha insinuat: els principals actors econòmics del país amb els quals s’havien compartit les mesures acordades aquest dimecres, com a mínim, les respectaven i les podien entendre. Les patronals del sector de l’hostaleria, que en part representen també la restauració, són d’aquest parer: prefereixen el passaport sanitari i equivalents a d’altres restriccions.

Vaja, restriccions o mesures marejants, poc clares. De fet, deixar escollir passaport Covid sí, passaport Covid no, ja suposava un maldecap per a molts empresaris. Ara, creuen les fonts consultades del sector, les regles de joc són igual per a tothom. “Directrius clares” i “salut pública”, han indicat les fonts, recordant que els països de l’entorn han optat o estan optant pel mateix i, per tant, cal anar alineats amb ells.

Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Passaport Covid a la restauració a partir de divendres i a altres activitats d’oci, des de dilluns

Perquè, indiquen les fonts, “la qüestió és que puguem treballar i tinguem temporada d’hivern”, i hores d’ara hi continua havent molts dubtes per molt que Martínez Benazet ha indicat que difícilment hi haurà gran limitacions a la mobilitat global. Bàsicament perquè els governs, i l’espanyol i l’andorrà en són clars exemples, ja no tenen més fons de caixa per assumir segons quins costos. “Abans que tancaments o horaris estranys és preferible el passaport sanitari o les proves diagnòstiques”.

Comentaris (1)

Trending