Passaport Covid a la restauració a partir de divendres i a altres activitats d’oci, des de dilluns

Benazet avança que l’hivern “serà complicat i amb moments durs” però ha assegurat que les limitacions “seran mínimes” i que no hi haurà restriccions de mobilitat

Benazet, durant la roda de premsa.
Benazet, durant la roda de premsa. t.

El pass Covid serà necessari, a partir de divendres, per a gran part dels establiments d’oci. S’incorporen a aquesta exigència obligatòria tota la restauració (bars, cafeteries o restaurants). Així ho ha confirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. La mesura també afectarà, ja dilluns, indrets com els centres termals, hotels o les activitats culturals. A banda, es restringeix a deu les persones que a un local de restauració poden seure a una mateixa taula a l’interior i es prescriu el teletreball sempre que sigui possible. A l’oci nocturn, a banda del certificat Covid, caldrà presentar també un test d’antígens negatiu.

Les mesures es consideren necessàries vistes les dades epidemiològiques dels darrers dies, clarament a l’alça. El certificat s’haurà de presentar en els establiments per poder accedir. Benazet ha volgut recordar que això no exclou els no vacunats, ja que també es pot validar amb una prova TMA o un test ràpid d’antígens.

Queda inclosa en aquesta obligació de demanar el pass sanitari (semàfor vermell), a banda de l’oci nocturn, que ja es trobava, tota la restauració (cafeteries, restaurants, bars i similars). En aquests casos, ja a partir del divendres. Dilluns s’ampliarà a altres sectors com ara els centres termals, els hotels, les perruqueries, els museus, els cinemes, les sales de joc o les cases pairals. També s’aplicarà als esdeveniments exteriors de més de mil espectadors i, en el cas de les activitats a l’interior, a partir del centenar.

Pel que fa a la restauració, hi haurà limitació al nombre de comensals per taula als interiors. Màxim, 10. Als exteriors, 20. Això sí, en cas que els clients es facin un test d’antígens previ i que aquest doni negatiu, es podrà incrementar aquesta xifra. També caldrà mantenir una distància d’un metre entre taules i seguir emprant la mascareta tret del moment de consumir.

A l’oci nocturn, s’ha optat per aplicar dues mesures complementàries de seguretat. La primera, una reducció de l’aforament al 60%. La segona, presentar prèviament un test d’antígens negatiu realitzat com a màxim dotze hores abans.

Des del Govern es vol també que, sempre que sigui possible, es faci teletreball. En cap cas, però, les reunions als llocs de feina podran superar les deu persones, amb excepcions com ara les de caràcter institucional, notarial o judicial o les juntes de les comunitats de propietaris.

El ministre de Salut ha defensat que les mesures permetran que tots els establiments puguin romandre oberts amb seguretat. En aquest sentit, ha avançat que “ens espera un hivern complicats, on tindrem moments durs”, però també s’ha mostrat convençut que les limitacions “seran mínimes”. També, ha afirmat, les de mobilitat. “No n’hi haurà”, ha assegurat.

Comentaris (68)

Trending