L’obligatorietat del certificat Covid rellança el procés de vacunació

Des de l’anunci que el pass sanitari seria necessari per accedir a un gran nombre d’establiments el nombre de nous inscrits al registre de vaccinació s’ha més que triplicat

Una infermera vacunant-ne una altra.
Una infermera vacunant-ne una altra. SFGA

Si, per ara, l’efectivitat del passaport Covid per contenir la pandèmia queda en dubte, veient les dades de nous contagis, el que està clar és que sí que està aconseguint una fita: que moltes persones fins ara reticents a vacunar-se, ho estiguin fent. De fet, des que es va fer l’anunci, el nombre de nous inscrits al registre s’ha més que triplicat.

Així ho han explicat el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Fins abans de l’anunci, quedava clar que el procés de vacunació es trobava estancat. El nombre de nous inscrits al registre per rebre el vaccí tot just era entre 10 i 30 diaris. La situació ha canviat radicalment.

Impulsats ja per les ganes d’entrar a bars, restaurants o altres establiments que no pas per la convicció, són moltes les persones que han fet el pas de demanar immunitzar-se. Així, en una setmana “s’han disparat”, com ha volgut remarcar Espot. Així, s’han superat les mil noves inscripcions.

La dada ha estat valorada de forma positiva des de l’executiu. “Sempre hem dit que la mesura tenia una finalitat protectora però també volia ser un incentiu per assolir un nombre més elevat de persones vacunades”, ha comentat el cap de Govern.  

D’aquesta forma, s’espera que el procés agafi de nou embranzida pel que fa a primeres dosis. Això anirà en paral·lel amb una tercera dosi que també es va generalitzant. Aquests dies es continua administrant a les persones majors de 65 anys i aquelles més joves però que pateixen patologies que poden complicar una infecció per coronavirus, així com personal sanitari i sociosanitari.

Actualment, i segons les dades facilitades per Benazet, un 80% de la població major de 16 anys ja té, com a mínim, una dosi. Les dues arriben al 78,6%. La dada, però, ha de créixer els pròxims dies. Per un costat, gràcies als nous inscrits. Per l’altre, Salut està recollint xifres amb relació a persones residents que puguin haver-se vacunat fora del país. Es preveu que això pugui suposar un 1 o un 1,5% més.  

Etiquetes

Comentaris

Trending