La nova flota d’ambulàncies trigaria prop de quatre mesos en estar disponible

El SAAS, que ha prorrogat el contracte d’ADP fins a triar el nou gestor del servei, valida les tres ofertes presentades, marcades pel temps que es trigaria a tenir els vehicles per les dificultats per aprovisionar-se de peces que viu el sector de l’automoció

Una ambulància treu el morro en les dependències del SAAS.
Una ambulància treu el morro en les dependències del SAAS. Toni Solanelles

Tres opcions tindrà el SAAS per escollir el nou gestor del transport sanitari. Totes elles han estat validades en l’acte d’obertura de plecs del concurs, que s’ha de resoldre en les pròximes setmanes. Fins que això succeeixi, la parapública ha prorrogat l’actual contracte amb Ambulàncies del Pirineu (ADP). Per cert, un dels punts que es valorarà és el temps que podria trigar l’empresa guanyadora en implementar la flota requerida en la licitació, un termini que, en les ofertes, no baixa de quatre mesos.

L’obertura de plecs s’ha celebrat aquest dijous de forma telemàtica. Hi eren presents representants de les empreses que s’han presentat al concurs. Una, en solitari. L’actual adjudicatària, ADP, que aspira a la renovació del contracte. Les altres dos propostes, via unió temporal de societats. Per un costat, el grup format per Ambulàncies Valira, Carlemany i Egara. Per l’altre, l’oferta conjunta de Serveis Assistència Sanitària (SAS) i Servicios Sociosanitarios Generales Spain (SSGS).

Una ambulància de l'actual concessionari estacionada a l'hospital i reflectida en uns vidres.

Relacionat

Tres propostes per gestionar el transport sanitari sense la filial d’Ambulàncies del Pirineu

L’acte, bàsicament, ha servit per comprovar que la documentació presentada complia formalment amb les exigències del plec de bases de la licitació. En línies generals, tot correcte. Els responsables dels serveis de contractació del SAAS han validat les tres propostes. Això sí, amb l’ensurt que han generat els problemes tècnics sorgits amb algunes de les signatures digitals dels responsables de SAS i SSGS. Res, però, que no s’hagi pogut solucionar.

No ha transcendit, però, l’import econòmic de les ofertes. Cal recordar que aquest va ser el principal motiu que l’anterior concurs s’acabés declarant desert. La proposta presentada per Cor de les Valls, filial d’ADP, era tan baixa que, a més de generar un malestar important en els altres licitadors, va acabar forçant el SAAS a aturar el procés i començar de nou.

Sí que s’ha apuntat el temps que cada empresa considera que trigaria a tenir disponible la nova flota de vehicles exigida al concurs. Per les ofertes, aquest termini no baixaria de quatre mesos. Les propostes oscil·len dels 119 dies de SAS-SSGS, els 120 d’ADP i els 140 d’Valira, Carlemany i Egara.

Una ambulància de l'actual concessionari estacionada a l'hospital i reflectida en uns vidres.

Relacionat

Tres propostes per gestionar el transport sanitari sense la filial d’Ambulàncies del Pirineu

El principal motiu d’aquest llarg termini es troba en el retard que els fabricants de vehicles viuen actualment per la manca d’alguns components, arrossegada pels efectes de la pandèmia, tant del confinament inicial com de l’aplicació de les restriccions sanitàries. Fonts d’algunes empreses han apuntat a Altaveu, però, que la situació ha millorat en els darrers dies. Així, es confia que aquest període podria acabar escurçant-se.

Ara, els membres de la taula de contractació i el mateix consell d’administració del SAAS haurà d’analitzar les ofertes. En unes setmanes, haurà de fer pública quina és la decisió. Per ara, el que sí que s’ha fet és allargar l’actual contracte amb ADP per tal de garantir el servei fins que entri el nou responsable. L’edicte publicat al BOPA indica que serà “renovable mensualment previ acord del Consell Directiu fins a la implementació efectiva del nou adjudicatari del concurs públic convocat per a la renovació del servei”.

Etiquetes

Una ambulància d'ADP.

Relacionat

La ‘guerra de preus’ protagonitzada per ADP obliga a deixar desert el concurs del transport sanitari

Comentaris (1)

Trending