La ‘guerra de preus’ protagonitzada per ADP obliga a deixar desert el concurs del transport sanitari

El SAAS haurà de tornar a convocar el procés i ara ho farà canviant paràmetres econòmics per tal de poder valorar de forma global el cost que suposin cadascuna de les ofertes

Una ambulància d'ADP.
Una ambulància d'ADP. Toni Solanelles

La ‘guerra de preus’ impulsada per Ambulàncies del Pirineu (ADP) a través de la seva filial Cor de les Valls ha obligat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a deixar desert el concurs del transport sanitari. Les ofertes presentades pels actuals concessionaris distorsionava de tal manera el procés que la parapública convocarà de nou el procés mirant que establint nous paràmetres de valoració econòmica ADP no pugui fer la maniobra que pretenia.

La decisió de declarar desert el concurs l’ha anunciada aquesta tarda el SAAS a través d’un comunicat i després d’estudiar les al·legacions que havien fet els quatre grups empresarials (de fet, tres) que s’havien presentat al procés. Segons el comunicat, el consell directiu del SAAS, a proposta de la mesa de contractació, ha acordat declarar desert el concurs “per criteris d’oportunitat econòmica, atès que davant de les diferents estratègies adoptades pels licitadors en relació a la part fixa i variable de les ofertes, la mesa de contractació mitjançant l’anàlisi preliminar dels preus presentats pels diferents licitadors per a l’execució del contracte, detecta que no podrien assumir-se d’acord amb la dotació pressupostària prevista per la parapública”.

Una ambulància treu el morro en les dependències del SAAS.

Relacionat

La forquilla de preus oferts pels aspirants al transport sanitari ‘desorienta’ el SAAS

Fins ara, el 60% de la valoració de les propostes tenia en compte només el forfet fix, que per exemple Cor de les Valls havia situat en un euro diari, una xifra irrisòria i, en canvi, que ben clarament suposava no poder assumir en condicions el servei. Per contra, en els serveis variables, tan Cor de les Valls com ADP disparaven alguns dels preus. Els altres aspirants, les aliances liderades respectivament per Ambulàncies Carlemany i Ambulàncies Valira, i SAS Ambulàncies, feien una oferta més similar a la que actualment està assumint el SAAS encara que en alguns aspectes lleugerament a la baixa.

En tot cas, ja havia quedat clar que hi havia una clara distorsió de preus producte, segurament, de l’estratègia d’ADP per voler mantenir a qualsevol preu la concessió del servei. Ara, i “vist que l’objectiu de la licitació és adjudicar el contracte al licitador que presenti la millor oferta pel SAAS, tan a nivell econòmic com tècnic”, la parapública “convocarà una nova licitació ajustant la proposta de valoració econòmica de les ofertes, quina atorgarà la major puntuació al licitador que presenti una proposta amb el cost global anual més avantatjosa pel SAAS”.

Comentaris (1)

Trending