Dues defuncions més a Sant Vicenç d’Enclar eleven a 91 els morts amb coronavirus a Andorra

Dos padrins han perdut la vida en les darreres hores per culpa del violent brot de Covid-19 que ha afectat la residència, mentre que hi ha 92 nous positius que fan trencar la barrera de les 9.000 infeccions al Principat

La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica.
La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica. Cristian Cortés

Ja són cinc els padrins de Sant Vicenç d’Enclar que han perdut la vida per culpa del violentíssim brot de coronavirus que ha afectat la residència. Aquest dissabte ha estat especialment tràgic a la residència, amb la confirmació de dues noves defuncions, una de les quals la d’una dona de més de 90 anys. Amb aquestes, ja són 91 les víctimes mortals de la Covid-19 a Andorra, on ja se superen les 9.000 infeccions després dels 92 positius de les darreres hores.

Els contagis detectats a Sant Vicenç d’Enclar, malauradament, estan tenint conseqüències greus per a alguns dels afectats. Amb les defuncions d’aquest dissabte, s’eleven a cinc els padrins que han traspassat per culpa del brot. De fet, en les darreres 24 hores hi ha hagut fins a tres morts, si se suma la dona de 107 anys de qui es va confirmar l’òbit aquest divendres.

Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar.

Relacionat

Mor amb coronavirus una de les dones més grans del país: 107 anys i resident a Sant Vicenç d’Enclar

I és que el coronavirus ha causat estralls a la residència. De fet, a banda de la gran majoria del personal, la Covid-19 ha acabat afectant, de moment, a gairebé tots els interns. Només tres, per ara, han donat negatiu en les proves diagnòstiques. Això suposa una cinquantena de padrins, dels quals, desafortunadament, quatre han acabat perdent la vida.

De fet, el coronavirus continua en expansió al país. En les darreres hores, s’han diagnosticat 92 nous casos. Això suposa que es trenca la barrera dels 9.000 des de l’esclat de la pandèmia al març. A banda, també es disparen els casos actius, que salten de 742 a 831.

29 d’aquests pacients es troben a l’hospital. A planta, hi ha 22 persones. A la unitat de cures intensives, set. D’aquests, cinc requereixen ventilació mecànica. A banda, a la planta Covid del Cedre hi ha 19 pacients, un menys que divendres. Set provenen de Salita, onze, del brot a Sant Vivenç i una darrera persona, de la residència Albó.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha 27 aules amb alumnes confinats. Tres d’elles amb tots els estudiants aïllats a domicili i les 24 restants amb només alguns d’ells. 19 grups més es troben en situació de vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending