Mig centenar de contagis més de Covid i una mica menys de pressió a l’UCI

Els casos que necessiten assistència mèdica es mantenen, tant a l’hospital com al Cedre, de l’ordre de poc més de vint

Accés a l'immoble on té la seu l'Oficina Covid.
Accés a l'immoble on té la seu l'Oficina Covid. Toni Solanelles

La pandèmia al Principat ha sumat les darreres hores cinquanta casos més, mantenint així el creixement sostingut de malalts després de les celebracions nadalenques. Aquest augment de contagis suposadament moderat fa que es mantingui estable la situació assistencial, a banda de la defunció, ja avançada per l’Altaveu, d’una resident de Sant Vicenç d’Enclar. Així, hi ha hagut dues altes de l’UCI. El nombre d’hospitalitzats, sia a Nostra Senyora de Meritxell, sia al Cedre, el nombre de pacients ingressats es mantenen en poc més de vint.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus al Principat és de 8.868 persones –8.011 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 88, després de la mort citada. Actualment hi ha 689 casos actius: 23 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una més que ahir, hi ha cinc persones -dos menys que ahir- a l’UCI, quatre de les quals necessiten ventilació mecànica. A la planta Covid habilitada al Cedre hi ha vint ingressats: vuit procedeixen de Salita (un menys que el dia anterior), onze de Sant Vicenç d’Enclar i un de la residència L’Albó.

WhatsApp Image 2021 01 06 at 16.33.07 3

Relacionat

Mor una segona resident a Sant Vicenç d’Enclar contagiada de Covid

Finalment, pel que fa a la població escolar, deu aules estan sota vigilància activa -una està confinada totalment i nou tenen algun dels seus integrants aïllats– i quinze classes més estan en vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending