Mor una segona resident a Sant Vicenç d’Enclar contagiada de Covid

La defunció de la interna, de 92 anys, eleva a 88 les víctimes oficials de la pandèmia

WhatsApp Image 2021 01 06 at 16.33.07 3
WhatsApp Image 2021 01 06 at 16.33.07 3

Segona defunció d’una resident de Sant Vicenç d’Enclar en el marc del brot de Covid que afecta el centre geriàtric. La dona, de 92 anys i que feia uns dies que havia estat diagnosticada com a infectada amb el virus, hauria mort de matinada en les instal·lacions de la clínica geriàtrica, atès que no ha estat cap dels interns que han estat traslladats ni a l’hospital ni a la planta Covid del Cedre.

Amb aquesta defunció són ja 88 les víctimes oficials relacionades amb la pandèmia des de l’esclat d’aquesta. Fa deu dies que es va detectar el brot que afecta la residència Sant Vicenç d’Enclar, i que fins la data havia afectat 48 dels 55 residents. Malauradament, dos dels contagiats -de 87 i de 92 anys- han perdut la vida els darrers dies, la darrera, com s’ha dit aquesta matinada.

En aquest centre hi ha també un fort impacte infectiu entre els professionals. En concret, segons les dades fetes públiques pel ministeri de Salut aquest dimecres, són 28 els treballadors que han estat notificats com a positius en una plantilla de 72 empleats. Sobre la taula hi ha un doble estudi que s’està duent a terme.

D’entrada, hi ha un treball transversal entre responsables de la pròpia residència i experts del ministeri de Salut i del SAAS per intentar aclarir l’origen del brot o com el virus ha penetrat de manera tant potent a la clínica. D’altra banda, s’han enviat mostres dels padrins contagiats a l’hospital de Purpan, a Tolosa, per tal que es desenvolupi un estudi genòmic per intentar esbrinar si l’alta infectivitat és producte de l’arribada d’alguna de les noves soques del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending