7.000 persones s’han inscrit ja per rebre la vacuna contra el coronavirus

D’aquestes, mil corresponen a padrins de 71 anys en endavant, mentre que Salut ha diagnosticat 36 nous casos en les darreres hores

Jover i Benazet, durant la roda de premsa.
Jover i Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

Fins a 7.000 persones s’han inscrit ja en el registre creat pel Govern per gestionar la campanya de vacunació. Això en tot just les primeres hores de funcionament de la pàgina, a la qual qualsevol persona que vulgui rebre el vaccí s’haurà d’apuntar. Pel que fa a les dades de l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores hi ha hagut un petit repunt, amb 36 nous positius, que ha trencat la tendència dels darrers dies de davallada de casos actius.

La plataforma s’ha posat en marxa aquest dimecres i ja es pot dir que hi ha un clar interès de la ciutadania per vacunar-se. A les sis de la tarda d'aquest dimeces, 7.000 persones han realitzat ja el tràmit per inscriure’s. Entre elles, ha destacat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, una part important majors de 71 anys. En concret, unes mil. Cal recordar que la inscripció a través d’aquest portal web és imprescindible per poder ser inclós en la campanya d’immunització davant la Covid-19.

Malgrat que les dades, segons Benazet, es “comporten bé”, no es relaxen les mesures restrictives, amb una excepció: les reuions professionals podran ser de fins a sis persones

Pel que fa a les dades epidemiològiques de la malaltia, en les darreres hores s’han diagnosticat 36 nous casos de coronavirus. Per tant, ja són 10.775 els pacients que s’han infectat amb la Covid-19 des de l’esclat de la pandèmia, ara farà un any. Entre dimarts i dimecres s’han pogut donar l’alta a 34 persones, fet que eleva fins a 10.319 les que han superat el coronavirus al Principat.

Això, de retruc, ha provocat que el nombre de malalts considerats actius hagi patit un petit repunt, fins als 346. Dos més que dimarts. A l’hospital, es mantenen 17 persones ingressades, deu a planta i set a la unitat de cures intensives. D’aquests, sis requereixen ventilació mecànica.

On les dades han millorat de forma significativa és al sistema escolar. Actualment, només hi ha una classe amb alumnes confinats a domicili. I, en aquest cas, l’afectació és parcial.  

Amb aquestes dades, Govern considera necessari mantenir la majoria de mesures restrictives en vigor. Només hi ha una petita relaxació. En concret, les reunions en l’àmbit professional podran ser de fins a sis persones.

Des de Salut es consideren xifres que “es comporten bé”, malgrat aquesta fluctuació a l’alça dels nous casos. El ministre, Joan Martínez Benazet, ha destacat que la taxa de reproducció ha pujat cinc centèsimes des del diumenge, fins a 0,83, però que es manté sota 1 des de fa poc més d’un mes. També ha revelat que, ara mateix, la incidència acumulada és de 661 casos per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies, recordant que s’havia arribat a estar per sobre dels 1.200.

Per últim, el Govern també ha aprovat un decret relacionat amb la pandèmia. En aquest, s’estableix que les persones que arribin al país provinents del Brasil o Sud-àfrica, on s’han detectat variants del coronavirus especialment virulentes i contagioses, hauran de presentar per poder entrar una prova PCR o TMA realitzada els tres dies anteriors a l’arribada. A banda, hauran de fer catorze dies de quarantena.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending