Més del 54% de la població ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus

Benazet avança que també es vaccinaran amb Pfizer adolescents nascuts el 2005 que han de fer els setze aquest any i garanteix noves remeses de fàrmacs des de Portugal i França

Persones que anaven a vacunar-se esperant torn.
Persones que anaven a vacunar-se esperant torn. ALBA BARÓ

La campanya de vacunació segueix avançant a ritme de creuer. I dels ràpids. Prop de 1.900 noves dosis s’han injectat entre dimarts i dimecres per superar un total de 55.000, de les quals ja gairebé 19.000 suposant la pauta completa. A banda, en els pròxims dies s’incorporarà al procés un altre grup: els adolescents nascuts el 2005 que, enguany, hagin de complir els 16 anys. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat, a més, que esperen rebre en poc temps més vaccins, en aquest cas de França i, ara sí, de la farmacèutica Moderna.

No hi ha cap dubte que la vacunació s’ha accelerat de forma important. Amb una mitjana de 2.000 noves dosis diàries els darrers dies, gràcies al fet que a la gent d’entre 16 i 30 anys se’ls cita per rebre una primera tongada de Pfizer. Aquest dimarts, es van inocular 1.867 vaccins i, per tant, ja se superen els 55.000 administrats des de l’inici de la campanya. En concret, 55.028.

Això ha permès que ja hi hagi prop de 19.000 persones (18.804) que han rebut la pauta completa, sigui de Pfizer sigui d’AstraZeneca. Això suposa el 28,1% de la població vacunable. I 36.234 ciutadans tenen, com a mínim, la primera tongada, el 54,2%.

“És un ritme molt bo. Ara, amb la incorporació amb entusiasme de la gent jove, fet que també comporta un increment de la seguretat per a tots”, ha explicat Benazet. El titular de Salut ha volgut remarcar que “és bo que estiguin vacunats aquells que més han patit les restriccions”. De fet, aquesta franja encara s’ampliarà més. Hi ha dosis de sobre per poder atendre també adolescents nascuts el 2005 però que encara tenen quinze anys. Els setze els faran al llarg dels pròxims mesos.

I per qui encara no ha estat citat -especialment les persones entre de 31 anys cap a dalt, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. Per a ells també hi haurà vacunes. Ha indicat que s’està ultimant la tramesa de vaccins des Portugal i que, durant l’estiu, França acabarà complint el seu compromís de 30.000 dosis. En aquest cas, ha afirmat, de Moderna. I en l’horitzó, via el programa Covax, també es podrà accedir als fàrmacs de Novavax.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending