Més de 500 baixes per accident laboral entre el personal del SAAS per culpa del coronavirus

Des del Govern s’indica que l’esclat de la pandèmia ha endarrerit la negociació pel conveni col·lectiu de la parapublica però es confia a poder tancar-lo abans de finals d’any

El logo del SAAS a l'entrada d'una de les seves instal·lacions.
El logo del SAAS a l'entrada d'una de les seves instal·lacions. ARXIU

Des de l’esclat de la pandèmia provocada pel coronavirus, al març, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha gestionat més de mig miler de baixes per accident laboral entre els seus professionals. Moltes d’elles, evidentment, provocades tant per casos positius de Covid-19 com per aïllaments. Així ho explica el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en resposta a la pregunta escrita formulada per la consellera general Carine Montaner sobre l’estat de les converses pel conveni col·lectiu, que es preveu poder tancar a finals d’any.

Fa unes setmanes, la parlamentària de Terceravia+Unió Laurediana va tramitar una pregunta que el Govern havia de respondre per escrit sobre l’estat de les negociacions. El titular de Salut ha remarcat que tot el procés s’ha acabat endarrerint per culpa de la pandèmia que, entre altres efectes ha generat un important nombre de baixes al llarg d’aquests deu mesos entre els empleats de la parapública sanitària. Més de 500, indica.

“És un fet que, evidentment,  ha condicionat  les  reunions  dels  grups  de  treball”, remarca Benazet. El ministre assegura que les dues parts “són conscients que aquest 2020 ha estat un  any  d’extraordinari  d’increment  de l’activitat assistencial, d’esforç per part de tots els professionals del SAAS, i no s’han pogut complir les expectatives que s’havien marcat a l’inici de la negociació”.

Des del Govern també s’apunta que tant el comitè d’empresa com la direcció del SAAS han reiniciat les converses i han reprès els grups de treball que han d’abordar els diferents punts del conveni, com ara les jubilacions, els permisos retribuïts, les formacions o les revisions salarials, entre altres. En la resposta, s’afegeix un cronograma de treball que indica que la previsió és poder signar el document definitiu abans de finals d’any.

Comentaris (1)

Trending