Més de 300.000 euros en ‘adjudicacions retroactives’ de material per la Covid

El SAAS publicita l’adquisició de reactius de PCR o de tubs de recollida de mostres per a les TMA que s’han usat majoritàriament durant els mesos d’estiu

Els tubs de recollida de mostres és un dels materials que es va comprar.
Els tubs de recollida de mostres és un dels materials que es va comprar. ARXIU

El consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha publicitat diverses adjudicacions per la via directa de material relacionat amb la lluita contra la pandèmia. És material que majoritàriament s’ha utilitzat durant l’estiu o serveis que fins i tot van més enrere i que formalment s’han adjudicat ara. Sumat tot plegat són més de 300.000 euros, que inclouen des de reactius per a les PCR a tubs de recollida de mostres per a les TMA.

L’adjudicació per una prestació més antiga té a veure amb el transport dels resultats de les analítiques PCR que es van fer a diversos hospitals espanyols els mesos de març, abril i maig. És una adjudicació de 31.987 a Idalux. La partida més gran són els 153.000 euros en xifres rodones a diverses firmes per a material de protecció contra la Covid per als mesos de juliol i agost.

També hi ha, s’ha dit, els reactius PCR per als mesos de maig i juny i cinc panells Biofaris Plus usats el juliol. Les dues adjudicacions es van fer a la casa Biomerieux per 31.600 euros i 15.750 euros respectivament. Al juliol també es van adquirir 80 kits Xpress a Cepeherd Iberia per 29.680 euros i els tubs de recollida de mostres TMA, en concret 200 tubs per al mes d’agost, que es van adjudicar a Thermo Fisher per 48.200 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending