El menor transsexual pendent d’una mastectomia supera amb èxit l’operació

Nil Monterroso es recupera positivament d’una intervenció de dues hores i mitja que li ha estat realitzada aquest divendres a Barcelona

El jove encara convalescent de l'operació.
El jove encara convalescent de l'operació.

El jove Nil Monterroso, de 15 anys, s’ha sotmès aparentment de manera exitosa a una mastectomia. El jove hispanoandorrà, un dels activistes transsexuals del Principat, es recupera de la intervenció quirúrgica a la qual s’ha sotmès aquest divendres al centre hospitalari Creu Blanca de Barcelona. Els seus familiars han destacat que tot ha anat sobre el previst i han ressaltat que el propi Nil hauria remarcat que “ara comença a viure la seva vida”.

La intervenció, dirigida pel doctor Fèlix de Chavarría, d'Antiaging grup s&e Andorra, s’ha allargat durant unes dues hores i mitja, segons les fonts familiars consultades. “Encara que s’ha despertat amb força dolor, al cap d’unes hores la seva cara i la seva felicitat s’han vist reflectides en el seu somriure”, han remarcat els familiars, orgullosos que el menor hagi pogut aconseguir un dels seus reptes majors. La família ha destacat també la solidaritat d’amics i coneguts, més enllà de la del propi doctor o la del cap del pare del menor per tal d’aconseguir el suport financer necessari per poder afrontar l’operació (que té un cost d’uns 5.300 euros).

En Nil al costat de la miss trans Michelle Relayze en la Pride de fa poques setmanes a la Plaça del Poble.

Relacionat

La família d’un jove trans de quinze anys busca suport financer per a una mastectomia

“Esperem que la gent també ajudi el David (Cecilia Masgrau, l’altre activista transsexual, en aquest cas de 41 anys, pendent d’una mastectomia) perquè pugui fer-se l’operació que li fa falta”, han remarcat els familiars de Nil Monterroso, que han explicat que ara la lluita del menor, “que no serà tan ràpida” malauradament, serà que el jove “pugui aconseguir que en el seu passaport andorrà hi aparegui el seu veritable nom”.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending