Martínez Benazet torna a assegurar que “no ens plantegem la vacunació obligatòria”

L’antiga plaça de Braus torna a ser l’únic centre de vacunació a partir de dilluns que ve, que queda sense efecte el punt de vaccinació fins ara establert a l’hospital

Un cartell que anima a vacunar-se al centre de l'antiga plaça de Braus.
Un cartell que anima a vacunar-se al centre de l'antiga plaça de Braus. Toni Solanelles

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) no ha demanat formalment establir la vacunació com a obligatòria. Però encara que ho facin, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que té clar que el rum-rum existeix, assegura que “no ens plantegem la vacunació obligatòria” i sí continuar fent pedagogia per mirar de “convèncer” les persones que falten per vacunar. “El segur és vacunar-se, i l’insegur és no vacunar-se”, ha afirmat el titular de Salut.

Martínez Benazet ha explicat que l’increment de les persones que es volen vacunar, els darrers dies, és notori i que “no està prevista la vacuna obligatòria” perquè, per ara, la població sempre “ha respost bé”. El ministre ha comparat la Covid amb el xarampió i ha explicat que “quanta més població tinguem vacunada menys risc que tinguem brots”. Obligació no, pedagogia sempre. “Sempre estarem al costat de la gent per de forma transparent esvair els dubtes”, ha dit Martínez Benazet.

El màxim responsable polític de la cartera de Salut ha explicat que “entenc perfectament aquelles persones que tenen por a la vacuna, de vegades la informació que es dona no és veraç i contribueix a generar por”. En aquest marc, Martínez Benazet, que ha deixat clar que “el percentatge de vacunació és alt però no suficient”, ha explicat que la setmana que ve rebrà un grup de pares que s’han organitzat al tomb de la seva oposició a vacunar els seus fills.

“Tindré una reunió amb ells acompanyat d’experts” per explicar-los l’“efectivitat de les vacunes” i tot allò que calgui per mirar d’aclarir els interrogants que genera la vacunació, més encara entre els menors. Martínez Benazet ha insistit de nou que “els problemes que han donat les vacunes comparat amb els milions de persones que s’han perdut per la Covid” no és comparable en cap cas.

CENTRE DE VACUNACIÓ

El ministre també ha explicat que a partir de dilluns, l’únic centre de vacunació al Principat tornarà a ser el de l’antiga plaça de Braus, a Andorra la Vella. Fins ara hi havia un punt de vacunació a l’hospital que deixarà de ser efectiu. Aquelles persones que tenien programades les vacunes, especialment la gent gran amb terceres dosis, s’han de fixar amb la data i l’hora que tenen concertada. Ni una ni l’altra no canvia. Només canvia el lloc.

Alhora, aquesta tarda es posa en marxa un ‘stop lab’ de detecció de la Covid al pavelló del Prat Gran d’Escaldes. Funcionarà de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda. L’‘stop lab’ ja anunciat del Pas de la Casa no entrarà en servei fins demà. Estarà situat a la sala de reunions del centre poliesportiu i funcionarà els dimarts, els divendres i els dissabtes de les 10 del matí a les 3 de la tarda. El centre de referència general de diagnòstic continua sent el de la plaça de Braus. Es preveu que se’n posin en marxa d’altres, d’‘stop labs’, en d’altres parròquies. La cita prèvia no és obligatòria però sí recomanable.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending