Martínez Benazet arremet contra Montaner: “Els moviments antivacunes maten i ensorren economies”

El Govern estudiarà possibles accions pel cartell que caracteritzava el ministre de Hitler tot i que el titular de Salut afirma que “la imatge defineix les persones que la mostren i les que ho han alimentat i no pas a qui van dirigides”

Captant imatges del controvertit cartell que caracteritza el ministre de Hitler.
Captant imatges del controvertit cartell que caracteritza el ministre de Hitler. Toni Solanelles

La concentració contra el passaport sanitari d’aquest dimecres tindrà conseqüències. El fet de no demanar la pertinent autorització o no respectar cap mesura sanitària segur que serà objecte d’expedients. A més, però, han aconseguit encendre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha arremès sense contemplacions contra la principal cara visible del moviment, la consellera general Carine Montaner: “No hi ha cap dubte que els moviments antivacunes maten i ensorren economies.”

Durant la compareixença posterior a la reunió del consell de ministres, tant Martínez Benazet com el portaveu governamental, Eric Jover, han estat qüestionats per la concentració davant de l’edifici administratiu, que de ben segur ha aplegat més gent de la que ningú no es pensava. D’entrada, Martínez Benazet s’ha mostrat “molt respectuós amb el dret de manifestar-se”. Però a mida que un i altre ministres han anat parlant de la situació, i a mesura que s’han anat fent preguntes sobre l’acte, la reflexió ha anat pujant de to.

Els concentrats mostrant pancartes.

Relacionat

Els concentrats contra el passaport sanitari reclamen que “es deixin de coartar les llibertats”

El portaveu governamental ha afirmat que “ens agradaria que (les manifestacions públiques) es basessin en la realitat i no en l’oportunisme polític”. I el titular de Salut, després de referir-se als perills dels moviments antivacunes ha demanat a Carine Montaner que “consulti amb la seva consciència”. Jover ha anunciat, com ja havia dit pel matí el cap de Govern, Xavier Espot, que “estem analitzant” en quines condicions s’havia produït la concentració, i que una vegada fetes “les comprovacions, els processos, es faran els expedients que s’hagin de fer”.

L’executiu avaluarà també si l’acte contra el passaport sanitari ha incomplert algun normativa, sigui en matèria sanitària o de seguretat pública

Es referia el portaveu de Govern al fet que la concentració no gaudia dels permisos necessaris segons la Llei de seguretat pública i que durant la concentració no s’ha respectat cap mena de protocol sanitari. La majoria d’assistents anaven sense mascaretes i era clara una aglomeració de persones. Tot plegat ha portat Jover a lamentar que l’acte fos en bona mesura sinó promogut sí avalat “per un càrrec electe”, referint-se a Montaner.

El ministre portaveu ha seguit lamentant la imatge en què es caracteritzava el titular de Salut de Hitler i ha assegurat que “demostren la manca de coneixement dels règims totalitaris”, tot recordant que les mesures sanitàries que s’estan adoptant per contenir la pandèmia són gairebé les mateixes a tot Europa. Preguntats sobre si es faria alguna acció legal al respecte, i després de deixar clar que la imatge estava “fora de lloc”, Jover ha afirmat que s’avaluarà si la mostra del cartell comporta la comissió d’algun delicte.

En qualsevol cas, Martínez Benazet, directament afectat per la qüestió, ha admès que com a càrrec públic li toca haver d’assumir certes coses que si no tingués rellevància pública no hauria de suportar. I sense deixar entreveure res, ha preferit tancar el tema amb una reflexió clara: “Les imatges que s’han vist defineixen aquells qui les ensenyen i aquells que ho promouen i no pas a quin van dirigides”.

DEFENSA DEL TITULAR DE SALUT

Als ministres també se’ls ha demanat per la petició de dimissió feta durant la concentració en relació amb Martínez Benazet i amb el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué. El titular de Salut ha cedit la paraula en aquest cas a Eric Jover, i el portaveu governamental ha assegurat que “tenim molta sort d’haver patit aquesta pandèmia amb un professional de la salut com a ministre”. La defensa a la feina realitzada per Martínez Benazet per part de Jover ha estat total, remarcant els esforços realitzats pel titular de Salut alhora que els contactes i els coneixements.

Comentaris (21)

Trending