Els concentrats contra el passaport sanitari reclamen que “es deixin de coartar les llibertats”

Un centenar llarg de persones es mobilitzen davant de Govern amb la consellera Carine Montaner com a principal dirigent i exigint la dimissió de Martínez Benazet i Piqué alhora que anunciant accions cada dissabte

Els concentrats mostrant pancartes.
Els concentrats mostrant pancartes. Toni Solanelles

Un centenar llarg de persones, amb la consellera general no adscrita Carine Montaner entre elles, s’han concentrat davant de Govern durant més d’una hora per protestar contra la més que possible imposició del passaport Covid i clamant a favor de la “llibertat”. Amb crits com ara “no tenim por” i la “unió fa la força” han reclamat la dimissió del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i han assegurat que es plantegen fer accions cada dissabte en diferents punts del país.

La mobilització ha reunit més gent de la que esperaven els propis promotors de la iniciativa, dels quals Montaner s’ha desmarcat tot i oferir-los tot el seu suport. De fet, la parlamentària, volent-ho o sense voler, ha estat una de les grans protagonistes de l’acció, que ha viscut un moment de certa tensió poc abans de les 10 del matí (la concentració s’havia iniciat una estona després de les 9) quan una petita part dels concentrats ha passat a ocupar el carrer i han obligat a frenar alguns vehicles i que agents de circulació i de la policia que vigilaven la situació han hagut d’intervenir.

Més enllà d’això, càntics i crits. I aplaudiments quan alguns vehicles que circulaven per la zona feien sonar el clàxon. La mobilització ha generat retencions en altres punts del centre d’Andorra, atès que s’ha modificat la circulació per evitar problemes a Prat de la Creu i ha comportat, per exemple, que l’avinguda Tarragona es taponés més del que sol ser ja habitual els matins dels dies laborables. En tot cas, entre els concentrats davant de Govern, que miraven atents si apareixia algun responsable governamental, era evident la cara de satisfacció.

No s’esperaven ni de bon tros aplegar en alguns moments prop de 150 persones. Hi havia molts joves, molts d’ells sense mascareta o amb la protecció facial baixada. Però també hi havia ciutadans d’una naturalesa molt transversal. Des dels promotors de la famosa concentració fallida que s’havia de dur a terme fa uns mesos a la plaça del Consell General per protestar per la gestió de la crisi sanitària a dirigents de la desapareguda secció andorrana de Podem. Amb harmòniques i xiulets, però sobretot amb cartells fets amb cartró o fulls DIN-A4, molts dels concentrats han fet sentir la seva queixa.

IMG 20211124 100927
Alguns dels principals rètols amb Carine Montaner enmig aplaudint. Toni Solanelles

“Discriminació’, “Andorra és del poble”, “no tenim por”, “no al pass sanitari” o “Benazet dimissió” i “Montaner presidenta” han estat algunes de les proclames que s’han deixat sentir. La consellera no adscrita, que ha deixat clar que no era l’organitzadora de l’acte, ha mostrat també la seva satisfacció pel desenvolupament de la protesta, i en molts moments ha esperonat els participants amb crits com ara “valents”. Carine Montaner ha demanat oberta la dimissió de Martínez Benazet i del director general del SAAS, Josep Maria Piqué.

Molts dels concentrats, com ara l’ex-dirigent de Podem Joseba Imanol, lamentaven que decisions com les que hauria de prendre aquest dimecres el consell de ministres “coarten les llibertats”, fet pel qual s’hi oposen. Molts propietaris de bars, que no han acudit a la concentració entre altres coses perquè estaven treballant, veien avui amb preocupació el fet que es pugui establir l’obligatorietat del passaport Covid. La decisió sembla gairebé presa. La queixa d’una petita part de la ciutadania, també sembla evident.

Etiquetes

Comentaris (110)

Trending