Canvi al decret anticoronavirus davant les queixes per les dades a donar als restaurants

El Govern modifica la normativa i no caldrà donar el número de cens, passaport o document d’identitat, després de les nombroses crítiques, APDA inclosa, expressades per molts ciutadans

Un local explica que només pot atendre clients de 12.00 a 16.00.
Un local explica que només pot atendre clients de 12.00 a 16.00.

El Govern ha introduït modificacions en les noves mesures restrictives per intentar frenar l’expansió del coronavirus. En concret, han reduït el nombre de dades que hauran de donar els clients a restaurants, tot aclarint que aquests només podran donar servei de taula. També es deixa clar que la responsabilitat sobre aquests registres és del ministeri de Salut. La mesura es pren després de les nombroses crítiques –Agència de Protecció de Dades inclosa- rebudes les darreres hores. A banda, es permet als hotels donar servei d’esmorzar i es redueix l’aforament de balnearis i centres termals al 30%.

El nou decret s’ha fet quan gairebé no han passat ni 24 hores des del publicat ahir, amb dures mesures, especialment pel que fa a la restauració. Es justifica pel fet que amb certes de les limitacions la seva aplicació “ha revelat mancances que convé modificar”.

Una barra precintada.

Relacionat

Tancament de bars com a icona per combatre un coronavirus sense control

En concret, pel que fa als restaurants, es manté l’obligació de portar un registre diari escrit dels seus clients. Ara bé, només amb nom i cognom, telèfon i la data i hora del servei. No caldrà cap dada identificativa, com ara el número de cens, de passaport o de qualsevol altre document d’identitat. Aquesta informació sí que es reclamava en el primer decret, fet que havia provocat queixes de ciutadans i una recomanació en sentit contrari des de l’Agència de Protecció de Dades (APDA).

El registre dels restaurants haurà d'incloure nom i cognom del client, telèfon i hora i dia del servei i s'haurà de guardar fins un mes després que el decret deixi de ser vigent

A banda, també s’apunta que aquest registre “és responsabilitat del ministeri de Salut” i que “els establiments actuen com a prestadors de serveis, amb la finalitat de contenir la pandèmia”. També s’afegeix que s’haurà de conservar “amb mesures de seguretat i confidencialitat” fins un mes després de la vigència del decret. Després, s’haurà de destruir.

La nova normativa que durant l’horari permès per donar servei a aquests establiments (de 12.00 a 16.00 h. I de 19.00 h. a 00.00 h.) només es podrà fer a taula. S’afegeix una excepció: els hotels i altres allotjaments turístics podran donar servei d’esmorzar però només a qui hi pernocti.

Un darrer canvi fa referència als bufets. Es continuen prohibint “en la modalitat d’autoservei”. Sí que es permet, però, “oferir productes de lliure servei, frescos o elaborats, per a lliure disposició dels clients, sempre que es disposi de pantalles de protecció i (...) se serveixi en un envàs individual preservat degudament del contacte amb l’ambient”.

El darrer canvi és l’increment de les restriccions per a activitats termals i balnearis. L’aforament passa a estar limitat al 30%.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending