L’hospital frena l’activitat quirúrgica per l’allau de contagis que hi ha al centre sanitari

Pràcticament en tots els serveis del dispositiu hospitalari hi ha algun brot de Covid, més o menys gran, o professionals sota vigilància passiva

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Encara que hauria de ser un búnquer, l’hospital no s’ha salvat de l’altíssima positivitat que hi ha en tot el país. Fins al punt que el centre sanitari ha hagut d’aturar l’activitat quirúrgica als mínims imprescindibles. La incidència de la pandèmia és tan elevada entre els professionals del quiròfan que s’ha hagut de frenar tot plegat. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) evita parlar d’atur. De fet, atur del tot no ho és. Aturada tècnica, potser sí.

Diverses fonts hospitalàries han confirmat la difícil situació que es viu al centre sanitari. S’està trampejant com es pot per no aixecar més pànic del que pertoqui. Cada dia que passa, hi ha més professionals contagiats. I això, han destacat les fonts, que la immensa majoria dels treballadors del centre, especialment els sanitaris, estan vacunats. I encara, molts d’ells també, han passat amb més o menys clínica, la malaltia. Especialment durant les primeres onades de la pandèmia.

Instal·lacions de l'Escola andorrana de Sant Julià.

Relacionat

Els contagis escolars deixen el contingent de docents sota mínims

Hores d’ara, segons les fonts consultades, pràcticament a tots els serveis hi ha algun brot, més o menys gran, de persones contagiades. O, almenys, de professionals que han d’estar especialment vigilants. És a dir, sota vigilància passiva. Sort encara que la pressió sanitària Covid no és especialment elevada per la incidència que té el virus entre la societat. I aquest fet, sí o sí, es pot atribuir o bé a la vacunació, en gran mesura, o bé al fet que en les anteriors onades ja han passat la malaltia alguns dels ara reinfectats.

Entre els sanitaris afectats n’hi ha una bona colla que integren el servei quirúrgic. D’aquí que s’hagi hagut de frenar l’activitat. Oficialment, que s’hagi  reduït durant aquesta setmana vinent l’activitat al bloc quirúrgic, “mantenint els casos d’urgència, la cirurgia major ambulatòria i les cirurgies prioritàries que no es poden demorar”. En definitiva, allò que s’ha de fer sí o sí segons els diferents professionals. Ara mateix, no es dona per més. Amb una setmana es preveu poder recuperar efectius i anar doblegant l’alta positivitat, que no ha deixat immune l’hospital.

Comentaris (21)

Trending