Govern allarga fins al 14 d'abril la possibilitat d'establir restriccions pel coronavirus

Tot i que s'ha constatat una lleugera millora en el nombre de contagis, es considera que cal continuar fixant les mesures oportunes per seguir garantint la viabilitat del sistema de salut

Joan Martínez Benazet durant una roda de premsa.
Joan Martínez Benazet durant una roda de premsa. J. A. VILADOT / SFGA

El Govern ha allargat per decret durant dos mesos més, fins al 14 d'abril, la possibilitat d'establir restriccions durant la situació de pandèmia provocada pel coronavirus. La pròrroga entra en vigor el dilluns amb l'objectiu de protegir la salut pública.

El decret recorda que a nivell legislatiu,  per preveure mesures obligatòries per protegir la salut pública estableix que el Govern, per motius de salut pública, pot restringir el nombre de persones que es poden reunir físicament en espais i locals públics i privats, amb aquesta finalitat i sempre que sigui de forma estrictament proporcionada.

Igualment, la Llei també preveu que el Govern, pels mateixos motius, pot adoptar mesures preventives i de protecció, entre les quals l’ús obligatori d’elements de protecció i d’autoprotecció personals; l’establiment de normes i protocols d’higiene pública; el tancament i la limitació de capacitat de locals; la prohibició i la restricció d’activitats lúdiques, recreatives, esportives, comercials i econòmiques, i les restriccions a la mobilitat personal i a la circulació de mercaderies, que sempre han de ser proporcionals als objectius buscats.

Tot i que s'ha constatat una lleugera millora en el nombre de contagis, convé continuar establint les mesures oportunes per seguir garantint la viabilitat del sistema de salut. Al mateix temps, les mesures que es troben en vigor, poden ser revisades en funció de l’evolució de la situació epidemiològica.  El decret s'ha publicat aquest divendres al BOPA.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending