Govern admet un “canvi de model” en els cribratges però garanteix que seguiran sent gratuïts

Els deixaran de fer empreses especialitzades en seguretat laboral i els assumirà directament l’oficina Covid, tot aplicant un sistema “més personalitzat” que, de retruc, podria implicar un espaiament de les proves, ja que “la situació immunitària ara és diferent”

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat el nou model de cribratges.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat el nou model de cribratges. SFGA/J.A.VILADOT

Salut admet que, a partir de la setmana vinent, hi haurà “un canvi de model” en els cribratges que es fan als treballadors dels sectors implicats més directament amb el turisme. Ha volgut aclarir, però, que això no suposarà que les empreses els hagin de pagar. Tot i això, sí que es reconeix que seran tests “més personalitzats” que es faran directament des de l’Oficina Covid. Es tracta d’una forma d’adaptar-se a la nova situació d’immunitat de la població.

Fins ara, bona part d’aquests cribratges es feien a través d’empreses especialitzades en seguretat laboral. Els darrers dies aquests havien informat que es deixaven de fer a partir de la setmana vinent, fet que ha generat certa inquietud en el sector turístic. Des de Salut, la secretària d’Estat, Helena Mas, ha volgut sortir al pas per enviar un missatge de calma.

Diversos test d'antígens apilats.

Relacionat

El sector turístic té por a que es deixin de subvencionar els cribratges amb tests d’antígens

Efectivament, ha explicat, hi haurà “un canvi de model”. A partir d’ara, els tests els deixaran de fer les empreses de seguretat en el treball. Ho assumirà directament l’oficina Covid i es mantindrà la gratuïtat. Ara bé, tot fa pensar que hi haurà una reducció del nombre de proves que es faran. “Hi ha un protocol. En funció del grau d’exposició es decidirà quin cribratge és escaient”, ha apuntat Mas.

Així, ha assegurat que seran cribratges “més personalitzats” en funció de cada empresa. Entre altres aspectes, es tindrà en compte “el grau d’immunització dels treballadors de cada empresa i el risc que tinguin”. Per tant, un dels canvis que es podrien introduir seria un espaiament en la realització de les proves.

Des de la secretaria d’Estat s’ha volgut justificar els motius d’aquest “canvi de model”. Així, Mas ha comentat que “la situació immunitària de la població i del sector és molt diferent, amb un elevat nombre de població vacunada, molta de la qual del mateix sector”. Per tant, “això fa que haguem d’aplicar un cribratge diferent”.

Comentaris (1)

Trending