Font reconeix que la figura del metge referent no està “assolida del tot”

Davant la situació, que ha provocat, de forma previsible per l'executiu un increment de la despesa sanitària, prepara per a la tardor un estudi sobre aspectes sanitaris

Cartell del SAAS.
Cartell del SAAS. Altaveu

“El metge referent té un rol específic que encara no està assolit del tot”. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Albert Font i que ha fet, “de forma involuntària, però previsible”, en un inici, s’hagi incrementat la despesa sanitària. En aquest sentit, Font ha indicat que “no és derivador a especialistes, ni el receptador d’analítiques o sessions de fisioteràpia. Ha de ser l’interlocutor únic de referència de la salut de la persona”.

“Un metge referent és un àrbitre i alhora un metge. Ha de ser qui capitanegi la salut de la persona. Ha de ser l’interlocutor únic”, ha reiterat el titular de la cartera, que ha afegit que “l’especialista ha de tenir una comunicació privilegiada amb el referent no amb el pacient. La idea és que sigui en el referent allà on tot retorni per tenir el rol de referent amb el pacient”. Només serà quan aquest procés estigui totalment establert i funcioni perfectament quan “es podrà optimitzar en la salut, tant en aspecte financer com sanitari”.

Fins aleshores, encara hi ha desviacions tant en cost com en la saturació del sistema. “Que els pacients vagin d’especialista a especialista costa diners, saturació del sistema, errors de planificació, que pot donar a entendre que es necessiten més professionals quan la saturació bé donada per aquests errors d’anar d’especialista en especialista”, reflexionava Font

Una situació que, tot i que era previsisble, ha suposat un augment de la despesa sanitària i que la població no acabi d'entendre la figura.

COM UTILITZAR EL SISTEMA SANITARI

Per assolir-ho, com ha avançat el ministre, s’ha previst un estudi sobre aspectes sanitaris a la tardor. “Utilitzar la sanitat no és anar a urgències per coses que no requereix una atenció urgent, ni anar al metge de referència perquè vull que em derivi al cardiòleg. No són maneres de tenir una sanitat de bona qualitat”, ha assegurat. Serà temps per fer pedagogia i informar “el que des del ministeri entenem de com s’ha de fer servir el sistema. Tenim una excel·lent sanitat, i la continuarem tenint, però s’ha d’orientar la demanda del pacient”, ha afirmat.

 

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending