L’empresa implicada en anomalies alimentàries en tres establiments diferents opera amb normalitat

Un dels principals grups de càtering del Principat, té una cuina central que continua preparant àpats per centenars de persones cada dia

La cuina central segueix operant amb normalitat.
La cuina central segueix operant amb normalitat. ARXIU

L’empresa d’elaboració de menjars implicada en la suposada intoxicació alimentària que al tomb del 4 i el 5 d’agost va afectar com a mínim persones que consumien en tres establiments diferents continua operant amb total normalitat i sense que hagi tingut cap altra incidència. De fet, els responsables de l’empresa, un dels principals grups de càtering del país amb una cuina centralitzada, no hauria trobat res d’anormal ni en els productes ni en la manipulació dels mateixos.

Els responsables de l’empresa, que segueixen amb certa preocupació el cas, prefereixen no pronunciar-se al respecte. Les fonts consultades, que han reconegut el neguit i atabalament que han suposat els episodis coneguts del Casal Calones, els Esports d’Estiu d’Escaldes, i el Cafè del Poble d’Encamp, han assegurat que s’està pendent dels resultats de les enquestes fetes pel ministeri de Salut i, especialment, de què indiquen les analítiques que es van fer. Com a mínim es van recollir mostres de l’àpat servit al Casal Calones.

El Cafè del Poble d'Encamp

Relacionat

Quatre padrins van patir una intoxicació alimentària al Cafè del Poble d’Encamp

Però també és cert que aquest tipus d’empreses haurien de guardar mostres de tot allò que elaboren justament per, en casos com el succeït, poder seguir la traça d’allò que hauria passat. Gent gran al Calones i a Encamp i infants al tomb dels 4 anys en el cas de les activitats esportives d’Escaldes. Les afectacions van ser lleus. Però Déu n’hi do del malestar digestiu que va generar.

De fet, més d’un i de cinc dels afectats -amb vòmits o diarrees o totes dues coses- van acabar a l’hospital. A Urgències. No consta cap ingrés per aquesta circumstància tot i que alguns dels padrins que es van sentir malament només dinar al casal del comú d’Andorra la Vella van haver de ser traslladats en ambulància fins al centre hospitalari.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending