L’efecte Òmicron deixa prop de 300 nous contagis amb el coronavirus

Els 299 positius detectats en les darreres hores enfilen de nou els casos actius, fins a 2.309, tot i que no afecten una pressió hospitalària que, de fet, es redueix, amb quatre altes

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

A l’espera que es facin públics els resultats de l’estudi de les aigües residuals, les dades epidemiològiques semblen deixar clar que la variant Òmicron no només és a Andorra sinó que ha guanyat molt terreny. Almenys així ho indiquen els contagis disparats. Els de les darreres 24 hores freguen els 300. I això provoca que s’estigui molt a prop de trencar el darrer rècord de casos actius. Amb una diferència: la pressió a l’hospital segueix a la baixa.

Així, Salut ha comunicat fins a 299 nous contagis en comparació a l’actualització sanitària oferta dimecres. Una xifra molt elevada i que confirma el canvi de tendència registrat els darrers dies, coincidint amb la detecció de la nova soca del coronavirus, molt més infectiva. Això fa que el nombre d’infeccions diagnosticades al país des de l’esclat de la pandèmia superi les 23.000 i es quedi ja en 23.122.

La campanya de vacunació segueix a bon ritme; ja s'han superat les 20.000 persones que han rebut la tercera dosi

Paral·lelament, s’han pogut donar fins a 110 altes. Xifra elevada, sí; però que evidentment no compensa els nous positius. I, per tant, els casos actius segueixen enfilant-se. Ja se situen en 2.309. Molt a prop, doncs, de trencar el rècord, marcat ara fa unes setmanes en 2.320. çes a dir, 189 més.

La bona notícia és que, malgrat aquesta situació, la pressió que el coronavirus genera al sistema sanitari, i especialment a l’hospital, es manté controlada. De fet, fins i tot amb una millora. Hi ha quatre persones menys ingressades: nou a planta i dotze a cures intensives, de les quals nou intubades. Per ara, sembla confirmar-se que la gravetat de la nova variant és inferior a la de les soques anteriors.

Al sistema escolar, es mantenen 30 aules amb alumnes confinats. D’aquestes, 25 amb tots els estudiants afectats per la mesura. El que sí que es redueix és el nombre de grups sobre els quals cal fer vigilància passiva: de 53 baixen a 38.

Pel que fa a la campanya de vacunació, es manté l’estabilitat amb el ritme. Al llarg de dimecres es van posar fins a 1.221 vaccins. Segueix especialment la campanya de terceres dosis. Ja són 20.716 les persones que n’han rebut.

Comentaris (6)

Trending