Dos nous ingressos hospitalaris per culpa del coronavirus

El nombre de pacients al centre sanitari puja a 21, set dels quals a l’UCI, mentre que en les darreres hores s’han registrat tot just 17 nous contagis

Una vista de l'exterior de l'hospital.
Una vista de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

La pressió que el coronavirus exerceix sobre el sistema sanitari ha registrat aquest diumenge un petit repunt. Hi ha dos pacients més ingressats a l’hospital de Meritxell per culpa de la Covid-19. Un, a planta; l’altre, a la unitat de cures intensives. I això en una jornada on el nombre de positius nous és relativament baix. Tot just disset.

La pitjor dada en l’actualització sanitària feta pública pel Govern és, justament, el lleuger increment de la tensió sobre l’hospital. El nombre de persones ingressades amb la malaltia ha passat dels dinou del dissabte a 21. Hi ha catorze persones a planta, una més que el dia anterior, i set a la unitat de cures intensives.

I això malgrat que el nombre de contagis diagnosticats les darreres hores és relativament baix. Salut ha detectat disset nous positius, que eleven fins a 10.866 el total d’afectats per la Covid-19 des de l’esclat de la pandèmia al Principat. D’aquests, 10.446 l’han superat, després de les altes que s’han pogut donar entre dissabte i diumenge.

Per tant, hi ha hagut el mateix nombre d’altes que de nous contagis. Resultat? Que es manté en 310 el nombre de casos considerats actius. Es tracta, cal recordar de la xifra més baixa des del setembre.

L’altra dada negativa de l’actualització és l’afectació al sistema escoltar. El nombre d’aules amb alumnes confinats ha tornat a pujar: de sis a nou. I, a més, en un d’aquests nous casos s’ha hagut d’enviar cap al seu domicili a tot el grup. Dues classes més es troben sota vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending