Donen d’alta un dels vuit pacients ingressats a l’hospital amb coronavirus

Al centre sanitari resten set persones, dues de les quals a l’UCI, però es manté una pressió baixa sobre el sistema mèdic

Una imatge de l'accés a l'hospital per la plaça que hi ha a la sortida de l'ascensor de Fiter i Rossell.
Una imatge de l'accés a l'hospital per la plaça que hi ha a la sortida de l'ascensor de Fiter i Rossell. SAAS

Un dels sis pacients que es trobaven ingressats a planta a l’hospital de Meritxell afectats pel coronavirus ha pogut ser donat d’alta. D’aquesta forma, les persones que estan al centre sanitari per culpa de la Covid-19 s’han reduït a set, el que suposa una bona notícia de cara a la pressió que la pandèmia exerceix sobre el sistema mèdic. D’ells, dos es troben a la unitat de cures intensives.

En l’actualització de dades oferta dilluns per Govern es va informar que eren vuit les persones sota vigilància a l’hospital en haver estat contagiades amb el coronavirus. Es tractava de la xifra més elevada dels darrers mesos, però ara s’ha rebaixat. Un dels pacients ha millorat i això ha permès que els metges hagin decidit que podia continuar la seva recuperació a domicili. Per tant, queden set ingressats.

D’aquests, dos es troben en un estat més delicat. Per això, se’ls ha ingressat a l’UCI. Un dels pacients, a més, rep ventilació assistida perquè el seu estat és més fràgil.

Xavier Espot i Joan Martínez Benazet durant la compareixença.

Relacionat

Restriccions en bars, restaurants, gimnasos i parcs per mirar de frenar una Covid desbocada de nou

Per ara, els set pacients són una xifra assumible tant pel centre sanitari en general com per la unitat de màxima vigilància en particular. Per ara, la pressió sobre el sistema mèdic és baixa, malgrat el fort increment dels contagis els darrers dies. Justament, evitar que aquesta tensió vagi a més i pugui suposar un risc de col·lapse és un dels objectius de les mesures restrictives aprovades aquest dilluns pel Govern i que s’han començat a aplicar aquest dimarts al matí. “Les apliquem per evitar haver de ser més dràstics més endavant”, va afirmar el cap de Govern, Xavier Espot.

Etiquetes

Comentaris

Trending