Una desena més de contagis a Sant Vicenç d’Enclar entre interns i personal

Només queden tres residents sense estar infectats per la Covid mentre que el suport extern logístic i humà que necessita la clínica cada vegada és major pel fet que gairebé la meitat de la plantilla està de baixa, la majoria sanitaris

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.
Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

Una desena més de contagis, entre interns i treballadors, estan deixant la residència de Sant Vicenç d’Enclar al límit del caos, benentès. Hores d’ara només queden tres residents que no hagin resultat infectats pel virus i cada cop la clínica necessita més suport extern, logístic i humà, per poder assumir una situació que està superant de totes totes l’important feina de contenció de la malaltia que s’havia fet durant la primera i la segona onada de la pandèmia al centre sociosanitari.

Segons fonts coneixedores de la situació de la clínica, que s’espera aquest mateix migdia ho pugui confirmar el ministeri de Salut de manera oficial, en les darreres hores s’haurien diagnosticat cinc nous casos positius entre els interns, amb la qual cosa les infeccions haurien estat 53 (ara hi ha 51 contagiats de 54 interns), de les quals malauradament en dues ocasions les pacients no les han pogut superar i entre el virus i les patologies prèvies van portar les internes a la defunció.

Entre el personal hi hauria quatre contagis més almenys, elevant, segons les xifres donades dimecres pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, de 28 a 32, almenys, els professionals del centre que estan de baixa per culpa de la pandèmia. Això suposa que gairebé la meitat de la plantilla (de 72 persones segons les dades esmentades) no pot prestar els seus serveis. A més, on més incidència ha tingut el virus és entre els sanitaris, encara que no són la totalitat dels malalts.

Per això des del ministeri de Salut i des del SAAS, i també personal de la Creu Roja, està donant suport humà i logístic als pocs treballadors del centre que encara queden operatius. La situació també des del punt de vista operatiu és complicada. Més encara per totes les complicacions associades que comporta el fet d’haver de treballar amb pacients Covid.

Comentaris

Trending