Els cribratges escolars sumen 22 aules més totalment confinades

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha afirmat que la mesura està aportant molta “tranquil·litat”, tant per al professorat com per als pares

Cribratge a una escola.
Cribratge a una escola. SFGA

En el segon dia de doble cribratge a les escoles ja es veuen els resultats. El nombre d’aules totalment confinades ha augmentat significativament d’un dia per l’altre, sumant 22 a les 39 enregistrades ahir. Tot i això, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha afirmat que la mesura ha aportat molta “tranquil·litat”, tant a pares, com a professorat.

És d’esperar que quan es fan cribratges indiscriminats surtin casos que, d’altra manera, no s’haguessin detectat. L’afectació del coronavirus al sistema escolar, per tant, es fa encara més evident del que ja era fins ara. Vilarrubla ha afirmat que, aquest dimarts, la xifra d’aules tancades ha augmentat fins a 61. Ha remarcat, a més,  que “el nombre d’identificats com a positius no s’ha de correspondre necessàriament amb el nombre de classes confinades”.

Aquestes 22 aules es corresponen a classes que han estat tancades completament, en total són 61. Pel que fa a les aules sota vigilància activa, però parcial, hi ha 41, que són dos més que ahir. A més, també hi ha 64 classes vigilades de forma passiva. En total, hi ha 102 aules que es troben afectades, d’una manera o una altra, en aquest moment.

La mesura ha complit el seu segon dia establerta, i ha rebut queixes públiques, però Vilarrubla afirma que també s’ha tingut un retorn positiu. “Els cribratges donen tranquil·litat, estem en un grau de molta normalitat pel que fa al procés”, ha assegurat la ministra, “evidentment hi ha persones descontentes, i és normal”.

 

Comentaris (8)

Trending