Cribratge a catorze infants i tres monitors dels Esports d’Estiu d’Andorra la Vella per un positiu

El nen contagiat va acudir dilluns i dimarts amb normalitat a les activitats, que es mantenen encara que la resta de companys del grup hauran d’acudir-hi amb mascareta

Una imatge de les instal·lacions de l'Escola espanyola de Ciutat de Valls.
Una imatge de les instal·lacions de l'Escola espanyola de Ciutat de Valls. ARXIU

Els catorze integrants d’un dels grups dels Esports d’Estiu que organitza el comú d’Andorra la Vella més els tres monitors que els han dirigit les activitats s’hauran de sotmetre aquest divendres a una extracció de mostres per a la seva analítica sota la fórmula de la TMA després que el quinzè company, un nen de 8 anys, hagi resultat contagiat de coronavirus. En aquest cas, i seguint les instruccions de salut, no hi ha d’haver cap aïllament ni tampoc se suspèn l’activitat, encara que sí que pateix petits canvis.

El nen en qüestió va estar assistint dilluns i dimarts amb normalitat a les activitats que es fan en el marc dels Esports d’Estiu que munta el comú de la capital. En aquest cas es tractava d’un integrant d’un dels grups que fan activitats només matinals (de les 8 del matí a les 3 de la tarda) i que tenen la seva base d’operacions a l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls, de la qual ara pot disposar el comú. Aquests grups els composen en cada cas una quinzena de nens i nenes, fins i tot en algun cas ja nois i noies, d’entre 8 i 14 anys.

L’infant en qüestió, dimecres i dijous ja no ha assistit a les activitats del seu grup. Aquest dijous, el departament de Salut Escolar s’hauria posat en contacte tant amb el comú com amb els pares dels infants que integraven el grup d’activitats d’estiu per citar-los per a un cribratge que es farà aquest mateix divendres a les mateixes instal·lacions on fan les activitats ordinàries d’estiu. De fet, els responsables de Salut han informat els progenitors de la situació i els han demanat acudir a signar el consentiment informat per tal que els seus fills puguin ser sotmesos a l’extracció de mostres.

El nen infectat, de 8 anys, hauria donat positiu arran d’una prova feta al marge de qualsevol activitat relacionada amb el comú i era asimptomàtic; tampoc no mostren cap símptoma la resta de companys que seran analitzats aquest divendres

Segons les fonts oficials consultades, el nen de 8 anys hauria donat positiu arran d’una prova feta al marge de qualsevol activitat relacionada amb el comú. I era asimptomàtic. En la mateixa situació i bon estat de salut es troben la resta d’integrants del grup, però per protocol s’ha de dur a terme el cribratge sense, ara per ara, decretar cap aïllament preventiu. De fet, es fent el rastreig de contactes, l’estudi epidemiològic, que s’arriba als infants de les activitats esportives d’estiu.

Els nens acudiran de manera normal, si ho volen, a fer la darrera jornada de la setmana. A banda que en un moment donat s’hauran de sotmetre a les proves, els dos únics canvis, més o menys significatius, és clar, són que hauran d’anar des que arribin fins que marxin amb mascareta i que totes les activitats que facin es duran a terme dins el recinte escolar que serveix de base. Les mateixes instruccions serveixen per als tres monitors que treballen amb el grup. Aquest divendres hi havia una sortida prevista al Parc Central que no es durà a terme.

En qualsevol cas, tots els consultats han assegurat que els protocols han funcionat o, almenys, s’han activat degudament tal i com estava previst en el cas del diagnòstic i la comunicació d’un positiu -que probablement no té pas l’origen en les pròpies activitats dels Esports d’Estiu- i en tot moment s’han seguit les indicacions de les autoritats pertinents. A més, les instal·lacions on es duen a terme les activitats, que són més del normal per tal de poder guardar les distàncies i poder treballar en grups-nuclis de convivència, s’han desinfectat de forma contínua com estableixen els protocols.

Instal·lacions esportives a Prat del Roure.

Relacionat

Aïllats una vintena d’infants participants als Esports d’Estiu d’Escaldes

També aquest matí de dijous s’han fet les proves a una vintena d’infants i cinc monitoris dels Esports d’Estiu del comú d’Escaldes, que fan les activitats al Prat del Roure. En aquest cas, sí que el protocol establia que els nois estiguin confinats fins que no rebin els resultats i aquests siguin negatius. També en aquest cas un participant a les activitats, en aquesta ocasió de la setmana santa, ha resultat ara positiu de coronavirus o, almenys, aquest dimecres es va comunicar aquesta situació. Per ara, les fonts consultades no han pogut determinar si ja s’han tingut els resultats de les proves realitzades aquest matí.

Comentaris (1)

Trending