Aïllats una vintena d’infants participants als Esports d’Estiu d’Escaldes

Un dels nens que va assistir a les activitats esportives comunals la setmana passada ha donat positiu de coronavirus i obliga a fer proves aquest dijous mateix als seus companys de grup i a cinc monitors

Instal·lacions esportives a Prat del Roure.
Instal·lacions esportives a Prat del Roure. ARXIU

Els responsables de les activitats esportives comunals d’Escaldes han hagut d’activar aquest dimecres els protocols sanitaris en matèria Covid després que un dels participants en aquests ‘campus’ hagi notificat que en unes proves a les quals s’havia sotmès juntament amb els seus pares havia resultat positiu de coronavirus. A partir d’aquí s’han hagut d’aïllar una vintena de participants, infants de sis i set anys, i cinc monitors.

L’Escaldes-Estiu, o els Esports d’Estiu d’Escaldes, viuen el seu últim torn. Ho havien fet sense incidències fins ara malgrat la dificultat i el risc que hi havia de contagi de Covid, atès el nombre d’infants inscrits i la naturalesa, tant de les activitats com de la malaltia amb la qual toca conviure des de fa uns mesos. Fins ara no hi havia hagut cap contagi, cap cas positiu. Però la situació ha canviat aquest dimecres i s’han hagut d’activar els protocols de comú acord, també, amb el ministeri de Salut.

L’infant que hauria comunicat el seu positiu formava part la setmana passada d’un grup de quinze nens d’entre sis i set anys. D’aquells quinze, nou han repetit aquesta setmana. També han estat majoritàriament sempre els mateixos monitors, quatre haurien estat els mateixos, més un cinquè que hauria fet algun reforç més esporàdic però que també hauria estat en contacte eventualment amb el menor positiu.

Només saber-se el cas de contagi, les famílies han estat informades i els menors han estat enviats a confinar-se preventivament als seus domicilis fins que se sàpiguen els resultats de les proves que es faran aquest dijous

Amb tot, i seguint les indicacions de Salut, segons les fonts consultades, s’ha procedit a comunicar a les famílies dels menors que davant la situació i el risc que s’hagin contagiat, per precaució calia que immediatament s’aïllessin als seus respectius domicilis. La situació afecta tant els catorze nois que van ser companys de grup la setmana passada com els sis més que han estat companys dels nou ‘repetidors’, més els cinc monitors.

Aquest dijous mateix, els responsables d’extracció de mostres del ministeri procediran a recollir les mostres necessàries de tots els infants -les respectives famílies ja han estat contactades i convocades a aquest efecte- i una vegada passat aquest tràngol i fins que no s’obtinguin els resultats, els menors s’hauran de tornar a confinar amb les mesures preceptives dictades pel ministeri. Una vegada es tinguin els resultats de les TMA s’adoptaran noves decisions, si escau.

Les activitats esportives estiuenques d’Escaldes han seguit uns estrictes protocols, amb una desinfecció constant de totes les instal·lacions on s’han dut a terme pràctiques de qualsevol mena i un respecte molt alt en la configuració dels grups per tal d’acabar-los considerant com a nuclis de convivència i, d’aquesta manera, facilitar el control i evitar la propagació de la malaltia, tot i que el risc zero mai no existeix del tot.

Comentaris (1)

Trending