Visites externes prohibides i operacions no urgents ajornades pel brot de coronavirus a l’hospital

A l’afectació detectada divendres a la tercera planta s’han sumat dos pacients contagiats de la segona i s’està a l’espera de les proves que s’han realitzat a la resta de persones ingresssades

Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Els casos de coronavirus detectats els darrers dies a dues plantes de l’hospital de Meritxell han forçat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària a prohibir, de forma temporal, les visites externes. Per tant, els pacients que hi estiguin ingressats (evidentment els que no ho estan per culpa de la Covid-19) no podran rebre cap persona. A banda, tota l’activitat quirúrgica no urgent de la setmana vinent també ha quedat ajornada.

El coronavirus també ha entrat a la segona planta de l’hospital. Vaja, a l’ala on no hi hauria de ser. Perquè en aquesta planta hi ha, justament, una secció que està destinada als malalts Covid. I això ha passat quan fa tot just dos dies es va haver d’aïllar una altra ala de la tercera planta pel mateix motiu.

El rètol que presideix l'hospital.

Relacionat

Dos casos de Covid obliguen a aïllar la tercera planta de l’hospital

Al segon pis del centre sanitari, s’hi han detectat dos pacients positius i, conseqüentment, aquests s’han hagut de traslladar a l’àrea especialitzada en tractament Covid, alhora que s’han activat els protocols i els procediments escaients. Segons que ha informat el SAAS, en aquests moments s’està a l’espera dels resultats de les proves efectuades a la resta de pacients de la planta (16) i als professionals sanitaris. Les famílies han estat immediatament informades i l’ala de la segona planta ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels interns. L’origen del brot es desconeix.

Una altra mesura adoptada ha estat la de prohibir les visites externes a tot el centre. Es justifica “per motius de seguretat” i no s’indica el termini a partir del qual es podrien reprendre. Tot just s’indica que la mesura s’allargarà “fins a tenir controlat el brot”.

A banda, des del SAAS també s’ha pres la decisió de reduir de forma important les actuacions que es realitzen a l’hospital. En concret, i com a mínim durant la setmana vinent, se suspèn l’activitat quirúrgica no urgent que estava programada.

Comentaris (18)

Trending