El coronavirus es dispara en locals d’oci i restauració de la Seu i ‘amenaça’ més Andorra

Els contagis a l’interior del Principat continuen incrementant alhora que preocupa que residents al país puguin haver acudit a alguns dels establiments de la capital de l’Alt Urgell on hi ha brots descontrolats

Comentaris

Terrasses al passeig Joan Brudieu de la Seu.
Terrasses al passeig Joan Brudieu de la Seu. RÀDIO SEU

La situació força descontrolada que viu la Seu d’Urgell en relació amb el coronavirus i el fet que molts residents d’Andorra, donades les limitacions de tancament dels locals d’oci nocturn al país, hagin adoptat el costum de baixar a la capital de l’Alt Urgell per esbargir-se ‘amenaça’ d’afectar el Principat. Els contagis interns, de ciutadans del país, continuen creixent, alhora que s’estan coordinant accions amb els veïns per mirar de tallar qualsevol propagació del virus.

Diverses fonts consultades han assegurat a l’Altaveu que hi ha diferents locals de restauració i d’oci de la Seu que tenen empleats i clients que han donat positiu de Covid. Mentre alguns restaurants han acabat tancant per l’elevat risc de contagi o, fins i tot, perquè s’han contaminat treballadors i clients, en altres casos, la naturalesa dels establiments, amb una clientela molt despreocupada i poc donada a fer-se controls i seguir normes, faria que hi hagi brots actius, focus de contagi, que estan totalment fora de control.

Davant l’increment detectat a la Seu en la darrera setmana tant de casos positius de Covid-19 com d’índex de brot, la policia municipal inicia avui un control exhaustiu de tot el sector de la restauració de la ciutat

Per aquest motiu, i davant l’increment detectat a la Seu en la darrera setmana tant de casos positius de Covid-19 com d’índex de brot, la policia municipal inicia avui un control exhaustiu de tot el sector de la restauració de la ciutat (bars, restaurants i locals d’oci) per tal de comprovar si compleixen al cent per cent amb les mesures sanitàries que van entrar en vigor ahir dimarts 18 d’agost. Així ho ha anunciat l’Ajuntament, que està valorant la supressió de la festa major que s’havia de fer entre el 28 i el 31 d’aquest mes i els actes previs (del 24 al 27).

Els agents policials municipals procediran a posar sancions i al tancament d’aquells establiments que no respectin aquestes mesures: distància de 1,5 metres entre taules i a la barra; no acceptar cap client a partir de les 12 de la nit i tancar l’establiment com a màxim a l’una de la matinada, així com l’ús obligatori de mascareta sempre i per part de tothom i proporcionar gel hidroalcohòlic als clients.

Una altra acció que es portarà a terme és un cribratge dirigit als usuaris de determinats locals de la ciutat. La Seu d’Urgell compta oficialment amb un total de 31 casos actius en la darrera setmana, dos dels quals es troben ingressats al Sant Hospital. La mitjana d’edat dels contagiats és de 34 anys. Tots els brots estan relacionats amb bars, restaurants i locals d’oci. A la capital alturgellenca, l’índex de risc de brot és actualment de 645.

Davant d’aquestes dades d’increment de casos de contagi de Covid-19 a la ciutat, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, manifesta que “a nivell de xifres, mai havíem estat tan malament com ara”. L’alcalde urgellenc reclama que “és fonamental revertir aquesta situació per a tots nosaltres, per a la nostra gent gran més vulnerable i pels nostres sanitaris. Això només ho podrem aconseguir amb la col·laboració de tothom”.

L’alcalde de la Seu i la institució que representa, així com els serveis sanitaris de la capital urgellenca, estan en constant contacte amb les autoritats andorranes. De fet, des de fa uns dies és al Principat on es processen les analítiques TMA que es fan a la Seu. El transvasament natural de ciutadans d’una banda a l’altra de la frontera fa témer que hi hagi propagació de la malaltia. De fet, a Andorra la situació no és ja tant calmada com es voldria. La lògica mobilitat vacacional està comportant un impacte notable.    

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending