El col·lapse amb les proves TMA porta a retardar encara més la comunicació dels resultats

Govern anuncia que es pot trigar fins a tres dies a rebre l’SMS en què s’anuncia si s’és positiu o no, però hi ha casos que superen amb escreix les 72 hores

Cua a mig matí per fer-se una prova diagnòstica.
Cua a mig matí per fer-se una prova diagnòstica. Toni Solanelles

El circuit per diagnosticar el coronavirus a través de la tecnologia TMA viu un important col·lapse des d’aquest setmana. La multitud de persones que se sotmeten a proves afegit al fet que el rendiment de les màquines que produeixen resultats està al límit fa que la comunicació dels resultats vagi amb retard. Si fins ara formalment la comunicació arribava entre les 24 i les 48 hores posteriors al resultat, ara ja s’admet que el resultat pot ser que no arribi fins a 48 o 72 hores.

L’anunci l’ha fet el Govern a través de les xarxes socials, advertint només que si mentre s’espera resultat s’obté algun positiu en test d’antígens o es pateixen símptomes compatibles amb la malaltia, cal extremar les precaucions i aïllar-se. Sense dubtar-ho. La variant Òmicron és altament transmissible i això s’està notant. Andorra disposa de dues màquines per analitzar mostres sota la tecnologia TMA i una d’elles ja ha donat problemes des de l’inici de la setmana.

Una tècnica de laboratori col·locant mostres a la màquina que analitza sota el sistema TMA.

Relacionat

Col·lapse TMA

El temps anunciat per comunicar els resultats -que es deixa clar que només es transmeten via SMS més enllà de poder-hi tenir accés si s’utilitza en principi l’APP Salut- és estimatiu. De fet, hi ha ciutadans que puntualment fa més de tres dies que estan esperant el resultat de la prova diagnòstica. La maquinària analítica està al límit de la seva capacitat.

Comentaris (6)

Trending