Col·lapse TMA

​Una de les dues màquines que processen resultats de proves diagnòstiques de coronavirus s’espatlla i es retarden algunes desenes de resultats

Una tècnica de laboratori col·locant mostres a la màquina que analitza sota el sistema TMA.
Una tècnica de laboratori col·locant mostres a la màquina que analitza sota el sistema TMA. SAAS

La irrupció de la variant Òmicron i l’increment de contagis ha portat a tensar diversos dispositius sanitaris. La plaça de braus, en la seva faceta de centre de proves de diagnòstic, ha vist els darrers dies molt incrementada la seva activitat. Especialment durant el cap de setmana centenars de persones hi van acudir a fer-se proves de detecció. El degoteig de persones amb símptomes és constant. Fins al punt que una de les dues màquines de què disposa el país per produir resultats ha col·lapsat i això està fent endarrerir molt els resultats.

El dispositiu, situat en les instal·lacions de l’hospital, no va funcionar durant la jornada d’aquest dimarts i això fa que moltes de les proves que es van fer dilluns i especialment aquest dimarts no s’hagin pogut processar. Això, anecdòticament, comportarà, en principi, que les dades que es facilitin aquest dimecres siguin molt inferiors a la realitat. Però serà producte de l’avaria de la màquina. No pas d’una remissió de la infecció.

D’aquesta manera, les persones que s’hagin testat amb TMA els darrers dies hauran de prendre paciència si no han rebut els resultats de les seves proves. Ho faran en les properes hores o dies. Els gestors de la crisi sanitària esperen resoldre la situació en breu i normalitzar la situació durant el dia d’avui o aquest dijous a tot estirar. Especialment les persones que esperen resultat però que tenen símptomes, per lleus que siguin, han d’extremar les precaucions i sempre que puguin, aïllar-se.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending