La cobertura sanitària de l’atenció psicològica no s’iniciarà abans de la propera tardor

Salut es fixa tancar els acords necessaris amb el col·lectiu professionals durant el juliol i després s’ha de compartir la cartera de serveis amb la CASS per a la conveniació escaient

IMG 1349
IMG 1349

L’atenció psicològica, la que s’inclogui en la cartera de serveis públics, no tindrà cobertura sanitària, no tindrà aportació de la Seguretat Social, fins a la propera tardor com a molt aviat. Tot i la voluntat manifestada per la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, de posar en marxa dita cobertura “tan aviat com sigui possible”, la número dos del ministeri també ha deixat clar que la previsió de tancar l’acord amb el Col·legi de Psicòlegs (Copsia) sobre la cartera de serveis se situa “abans de l’estiu”.

Per ser més concrets, la documentació amb què es treballa fixa el tancament dels acords per al proper juliol. I a partir d’aquí encara s’haurà de compartir la cartera de serveis amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per establir la conveniació corresponent. Per aquest motiu, Mas no ha gosat donar cap data vist que tot plegat va amb molt retard. L’acord amb el Copsia fa uns mesos es preveia que fos durant el primer trimestre d’aquest 2022 i ara ja s’anuncia per a més enllà del segon trimestre.

Encara cal definir des dels actes mèdics (o les disfuncions susceptibles d’intervenció psicològica) que tindran cobertura sanitària als requisits que hagin de complir els professionals que vulguin fer aquesta atenció a d’altres aspectes més tècnics. La secretària d’Estat ha manifestat la voluntat “que es puguin incorporar l’abans possible” al conveni amb la CASS els actes de psicologia que s’acordi que gaudiran de l’esmentada cobertura, però perquè tot plegat sigui “eficient” cal que estigui “tot molt ben definit, molt ben parametritzat”.

I és en això amb el que s’està treballant amb un Copsia que des que s’ha aprofundit en la qüestió ja passa, com a mínim, pel tercer president-degà que tracta la qüestió. Les converses formals per incloure la psicologia a la CASS es van iniciar l’octubre del 2019 i entre l’esclat de la pandèmia i la priorització de l’elaboració del Pla integral de salut mental (PISMA) han viscut un seguit d’anades i vingudes que no han permès avançar el procés de la forma que, com a mínim els usuaris i els psicòlegs, haurien volgut.

Etiquetes

Comentaris

Trending