Cinc positius detectats en el cribratge als estudiants de secundària

En els darrers dos dies s’han diagnosticat 43 casos nous, dels quals dos han estat ingressats a l’hospital per un “criteri de prudència”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença. SFGA/ C.ESTEVE

El cribratge sobre la població escolar de segona ensenyança que s’està realitzant aquesta setmana ha realitzat ja més de 3.000 proves als alumnes. D’aquestes, fins ara s’han detectat cinc positius, fet que fa pensar al Govern que la taxa d’infecció en aquesta franja d’edat serà similar a la dels estudiants de primària. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres 48 hores s’han detectat 43 casos nous i dues persones més han ingressat a l’hospital per un “criteri de prudència”, fet que eleva els internats a quatre.

Així es desprèn de l’actualització de dades sanitàries facilitada aquest migdia pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Així, durant aquesta setmana s’han fet proves ja a més de 3.000 estudiants de secundària, dels quals uns 2.700 ja tenen els resultats. Tot just cinc han donat positiu per coronavirus i, per tant, dilluns hauran de començar el curs des de casa seva.

Benazet ha considerat positives les dades, que es mantenen, ha indicat, “en la línia que ja teníem”. De fet, s’entén que “aquesta franja no està especialment infectada ni més que la dels més petits”. Al llarg del cap de setmana s’han de fer les proves als alumnes de batxillerat.

Benazet afirma que “hi ha poca circulació de virus i la que tenim ràpidament es diagnostica i localitzem els contactes” i també remarca que la pressió sobre el sistema sanitari es manté baixa

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, Salut ha detectat en els darrers dos dies 43 nous positius, que eleven a 1.344 els casos totals detectats al país des del març i a 489 els de la segona onada iniciada al juliol. D’aquests, 348 es troben actius i quatre ingressats a l’hospital de Meritxell. Els dos nous pacients que han entrat al centre sanitari són dues persones de 56 i 61 anys respectivament, tot i que Benazet ha remarcat que “el seu estat no revesteix gravetat” i que “es fa per un criteri de prudència”.

Pel que fa als recuperats, els darrers dos dies s’han pogut donar fins a cinc altes mèdiques. Això situa en 943 el nombre de persones que, des de l’inici de l’epidèmia, han superat la Covid-19. Sobre aquest punt, Benazet ha indicat que els darrers estudis indiquen que “qui emmalalteix, al cap de cinc dies ja té poca capacitat de transmetre el virus”. Per tant, s’està analitzant la possibilitat de reduir el temps d’aïllament dels asimptomàtics i rebaixar-lo dels catorze dies actuals a entre vuit i 10. En canvi, amb també s’avalua si cal incrementar de set a deu els dies de confinament dels contactes.

La mitjana de nous positius dels darrers dies se situa en vint diaris. Benazet ha remarcat que “molts vénen del rastreig” i que, en canvi, hi ha pocs en els cribratges, com ara l’escolar. Al seu entendre, “això vol dir que tenim poca circulació de virus i que la que tenim ràpidament es diagnostica i es troben els contactes”. El ministre de Salut ha apuntat que la taxa de reproducció se situa al voltant de l’1 i no pas amb una “projecció geomètrica”, a banda de mantenir-se estable la pressió que provoca l’epidèmia sobre el sistema sanitari.

D’altra banda la previsió és que els propers dies totes les proves diagnòstiques se centralitzin a les instal·lacions de l’aparcament del Prat de la Creu. Així, es deixaran de fer a l’stop lab de bombers o al CAP de la Sardana.

-seguirà ampliació-

Comentaris (1)

Trending